Annons
Artiklar > Test: Fujifilm GFX 100 II - Imponerar för både stillbild och rörligt
mellanformatskamera av toppklass

Test: Fujifilm GFX 100 II - Imponerar för både stillbild och rörligt

Plus

Det händer inte ofta att jag känner att en produkt ger upphov till omvälvande känslor, men med GFX 100 II har Fujifilm lyckats med något alldeles speciellt. Med förbättrad autofokus och bildstabilisering – och en sökare som förstärker intrycken från verkligheten – kan GFX 100 II vara årets bästa kamera för foto och video.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-11-09.

4 Kommentarer

PMD 2023-11-10 00:00  
Om det bara är priset och vikten som är negativa egenskaper så är det sannerligen en toppenkamera.
När jag blir rik ska jag köpa en. Stark är jag redan. :-)
Makten 2023-11-10 08:47
Det finns ju billigare modeller om det är bildkvaliteten man främst är ute efter. För i min mening sitter den mestadels i optiken.
Odysseus 2023-11-24 16:37  
Fantastisk kamera, undrar bara i vilket/vilka avseenden det är bättre att använda Capture One än Lightroom. I vilka avseenden gör inte LR bildfilerna rättvisa?

("Camera Raw och Lightroom gör inte dessa filer rättvisa, så investerar du 95 990 kr för denna kamera är det ett måste att använda Capture One.")
Svar från saraarnald 2023-11-26 20:38
Hej Peter och tack för din fråga!
Capture One har en mer naturlig färgåtergivning, speciellt för hudtoner. Jag tycker dessutom att skärpningen i Capture One görs med bättre algoritmer, så jag tycker att jag får ut mer detaljrikedom ur filerna.
Odysseus 2023-11-27 17:41
Tack för svar, jag nyligen bytt från Nikon till just den här kameran och använder Lightroom och Photoshop men har laddat ner en testversion av Capture One så jag får utvärdera - det är alltid givande att höra om andras erfarenheter.

Mer premiumläsning