Annons
Artiklar > Test: Profoto A2, Connect Pro & Clic Softbox - Studioblixt som ryms i fickan

Test: Profoto A2, Connect Pro & Clic Softbox - Studioblixt som ryms i fickan

Smidigt. Med Profotos senaste små blixtar A2 och A1/A1X/A10 är det lätt att få plats med blixtar för en porträtt-fotografering i kameraväskan. Här har vi använt en Profoto A2 monterad med magnet på en Clic Softbox Octa 2,7 fot framifrån och en Profoto A10 med gulfilter bakifrån för att förstärka ljuset från solnedgången. Bilddata: Svanstein, Norrbotten. Canon Eos R5, RF 50 mm f/1,2L, f/2, 1/80 sek, ISO 320.

 
Plus

Profotos minsta studioblixt är inte större än en 33 cl läskburk. Men den största ­fördelen är inte storleken, utan hur bra blixt­en passar in i det stora Profoto-systemet. För sex år sedan lanserade Profoto sin första ­kameramonterade blixt A1 som sedan dess uppdaterats till A1X och senast A10. De blev en succé och när Profoto undersökte hur kunderna använde sina blixtar visade sig att många inte hade dem på kameran utan monterade på belysningsstativ.


Få obegränsad och direkt tillgång till denna och alla Plus-artiklar för bara

20 kr

för en månad

Redan Plus? Logga in så kan du läsa denna artikel.

Direkt efter genomförd beställning så kan du läsa denna artikel.

Dessutom får du som Plus-medlem:

* Beställningen gäller ett löpande medlemskap om en månad och som sedan automatiskt förlängs med två månader i taget för 79 kr. Ingen uppsägningstid men betald avgift betalas inte tillbaka. Du säger upp enkelt online.


Publicerad 2023-08-17.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Mer premiumläsning