Annons
Artiklar > Affinity Photo uppdaterad till 1.10

Affinity Photo uppdaterad till 1.10

Bättre minneshantering och snabbare flöde i Affinity Photo 1.10.

Serif har uppdaterat sin svit till 1.10 som inkluderar Affinity Photo, Affinity Designer och Affinity Publisher. 

Programmen ska nu prestera mycket snabbare, enligt Serif är det den största prestandaförbättringen någonsin. Bland annat ska minneshanteringen i Affinity Publisher och renderingen i Affinity Designer vara förbättrade och i Affinity Photo är lagerhanteringen kvickare.

Man har även förbättrat korrigeringsmöjligheterna i Affinity Photo för Canons, Tamrons och Sigmas objektiv, hanteringen av PDF-filer ska fungera bättre, så även RAW-hanteraren.

En rad andra funktioner ska gå snabbare och vara enklare, som hanteringen av panorama, lager och ICC-profiler.

Även en rad buggfixar är gjorda, och programmet ska enligt företaget vara stabilare.

Uppdateringen är kostnadsfri för användare med licens. Programmen finns för macOS, Windows och iPadOS.Publicerad 2021-08-07. Läst av 2548 personer.

3 Kommentarer

PeterWem 2021-08-07 18:49  
"Improved lens corrections for Canon, Tamron and Sigma lenses"

Affinity använder väl Lensfun? Eller har man hittat objektivtillverkarnas metadata för korrigering?
https://www.fotosidan.se/forum/threads/databas-%C3%B6ver-objektivkorrigeringsprofiler-lensfun.175909/
Måns H 2021-08-07 22:58  
Totalt sett är Affinity absolut ett kapabelt och fullvärdigt program. Men har sin egen inlärningskurva (rätt så brant för mig). Det behöver en modern o snabb dator för att kännas bra. När jag blir tvungen att byta dator och inte längre kan använda CS6 har jag Affinity som huvudalternativ. CS 6 fungerar inte med nyare datorer och jag vill inte prenumerera. Affinity köper man till högst rimlig kostnad.

Jag hade Affinity 1.7.3 och installerade nyss 1.10.0. Det gick utan krumbukter direkt från programmet. 782 MB laddades ner på 4 minuter. Sen tog resten av installationen 6 minuter. Då stod det "Please install Mac OS" och en version som min iMac 2009 inte klarar.

Testade en bild. Allt verkar funka. Men det gick saktare än CS6 och jag tycker Affinitys i flera bemärkelser egna vokabulär och arbetsordning är rätt jobbig men hoppas att det gå att vänja sig.
Dr. Glyko 2021-08-09 11:25  
Än så länge har jag endast använt programmet för panorama stitching och focus stacking. Båda verktygen fungerar väldigt bra. För panoramas behöver man inte ens vara noggrann med exponering eller att vara precis när man täcker in scenen. Programmet fixar ihop det mesta och slutresultatet blir ofta över förväntan.
annons

Merläsning

ANNONS