Artiklar > Ny version av Luminar baseras på AI

Ny version av Luminar baseras på AI

Luminar AI ska automatisera bildbehandlingen.

Skylum har släppt en ny version av sitt behandlingsprogram Luminar. Luminar AI baseras till stor del, som namnet antyder, på AI. Istället för traditionella verktyg för till exempel kontrast och exponering kan man kunna använda verktyg som AtmosphereAI och SkyAI, och andra verktyg som Golden Hour och Sunray.

Till porträtt finns bland annat BodyAI, FaceAI, och IrisAI och en rad olika bokeh-effekter.

Skylum menar att bildbehandlingen ska göra enklare - man ska koncentrera sig på resultatet istället för processen.

Luminar AI will help make image editing easier for everyone. We’ve removed the boring and difficult parts of photo editing without sacrificing creativity,” said Alex Tsepko, Skylum vd.

Så fort man öppnar sin bild analyserar LuminarAI bilden och rekommenderar olika inställningar och filter. Luminar AI kan automatiskt beskära och räta upp bilder. Med Accent AI ställer programmet färgbalans och exponering. Man kan dock ta manuell kontroll över bilden när som helst.

Hur detta kommer att fungera i praktiken återstår att se, programmet släppt senare under året runt jul.

Programmet kommer till Windows och Mac OS, och det går att förboka för 69 euro.Publicerad 2020-09-06. Läst av 1730 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-09-06 11:31   evry
Är det någon som vet om denna AI-version av Luminar enbart kan använda/läsa sRGB-profiler eller om den även är kompatibel med Adobe RGB med flera profiler?
2020-09-07 01:23   dakkster
Skylum har satt i system att lova en massa saker för sin programvara. De ska optimera och uppdatera en massa saker. Sen helt plötsligt släpper de en helt ny programvara och bara släpper de halvfärdiga tidigare produkterna.

I det här fallet kommer katalogen från Luminar 4 inte att vara kompatibel med Luminar AI. Tänk om Adobe släppte en ny version av Lightroom och sa att "sorry, alla era gamla redigeringar kommer kräva en installerad version av förra programvaran".

Skylum är ett oseriöst företag som folk inte borde ge sina pengar till.
alf109 2020-09-07 16:43
Tycker väl att du tar i lite väl mycket här. Jag kör såväl med Luminar som Aurora HDR och Tonality CK sedan flera år och anser mig ha hyfsad erfarenhet av de programmen både som fristående och som pluggar och jag tycker att de helt klart har sin plats i min palett av verktyg och på vissa områden är outstanding. Sedan att man i marknadsföring, liksom de flesta, tyvärr tenderar att lova lite väl mycket är givetvis tråkigt. Men att påstå att de av den anledningen är "ett oseriöst företag som man inte borde ge sina pengar till." är en smula magstarkt, med den måttstocken är nog den enda lösningen att utveckla sin egen programvara.

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar