Annons
Artiklar > Apple Macbook Air - tunn lättviktare får M2

Apple Macbook Air - tunn lättviktare får M2

Uppdaterade Macbooks och en rad mjukvarunyheter när Apple släpper nytt.

Apple släppte ett par nyheter under måndagen. Macbook Air får M2, nytt utseende och ny skärm. Skärmen har flärpen för kameran, ska vara ljusstarkare och är uppdaterad till 10-bitarsfärg.

M2-chippet har tio grafikkärnor. Den ska vara snabbare på mer eller mindre alla applikationer. Nytt är också, eller egentligen gammalt, att Apple återigen använder Magsafe-kontakt.

Nya Air är något tunnare än tidigare, 11,3 millimeter och väger 1,22 kilo. Den har två usb-c-kontakter och datorn finns i silver, mörkgrått, champagne och mörkblått. Priset startar på 16 495 kronor.

Man släpper även en Macbook Pro 13” med M2. Den är omkring 15 till 40 procent snabbare än M1-modellen. Till skillnad mot vad många trodde har Apple valt att behålla Touch Bar.

Macbook Pro har bättre värmehantering än Macbook Air, vilket gör att den inte slöar ner under tunga operationer och får också lite längre batteritid. Chassit är mer eller mindre identiskt med föregående modell, det vill säga två Thunderbolt-/usb 4-portar, ingen flärp för kameran men heller ingen Magsafe. Den har heller ingen ingång för hdmi eller en SDXC-läsare, till skillnad från Macbook pro 14" och 16". 

Priset börjar på 17 495 kronor.

Flera nyheter under kvällen var en uppdatering av operativsystemet för Iphone och Ipod Touch - IOS 16.

Mjukvaran för Apple Watch är nu i generation OS 9, nytt är också Mac OS 13 Ventura och Ipad OS 16. Den som använder Apple CarPlay fick också en del uppdateringar.Publicerad 2022-06-06. Läst av 1917 personer.

1 Kommentarer

Chasid 2022-06-07 10:28  
Det är säkerligen en bra uppdatering men det är snålt att de inte utökat antalet Thunderbolt-/usb 4-portar till fyra på Macbooken.
annons

Merläsning

ANNONS