Artiklar > Årets bästa fotoprodukter utsedda av EISA

Årets bästa fotoprodukter utsedda av EISA

EISA, en organisation för tidningar inom bild- och ljudområdet, har utsett årets bästa fotoprodukter.

Fotosidan är sedan 2015 svensk representant i EISA:s expertgrupp för foto. Det innebär att vi är med och utser de bästa produkterna som introducerats och testats under det gångna året 2017-2018. Dessa produkter rekommenderas för det kommande året 2019-2020.

Följande fotoprodukter rekommenderas av EISA för 2019-2020


BÄSTA KAMERA 2019-2020
Nikon Z 6

Med Z 6 har Nikon gjort en superb kamera med sensationell hantering och robust konstruktion, som levererar utmärkta bilder i nästan alla situationer. En funktion i autofokussystemet är ögon-AF, vilket sätter skärpan rätt oavsett var motivet är placerat i bilden. Den stora och skarpa elektroniska sökaren ger en korrekt förhandsvisning av hur bilden kommer att se ut. Inbyggd bildstabilisering fungerar med alla objektiv, inklusive spegelreflexobjektiv med F-fattning, och gör att fler bilder blir skarpa. Detta är helt enkelt den bästa allroundkameran som en fotoentusiast kan köpa just nu.


BÄSTA AVANCERADE KAMERA 2019-2020
Fujifilm X-T3

Med X-T3 tar Fujifilm sin populära X-serie till en högre nivå. Den nya 26 megapixels X-Trans CMOS 4 sensorn behöver inget lågpassfilter och ger därför ovanligt detaljerade bilder. Kameran har extremt snabb autofokus och serietagning med upp till 30 bilder per sekund, vilket gör den lämplig för actionfotografering. Videofunktionerna är lika imponerande med bland annat 4K-inspelning med 60 fps och professionella inställningar som F-log och Hybrid Log Gamma. Fotografer som inte behöver alla avancerade funktioner i X-T3 bör överväga den billigare systermodellen X-T30.


BÄSTA AVANCERADE FULLFORMATSKAMERA 2019-2020
Panasonic LUMIX DC-S1R

Panasonic LUMIX DC-S1R är en extremt välbyggd proffskamera med rejäl vädertätning. Den kombinerar snabb prestanda med hög 47,3 megapixels upplösning, vilket ger exceptionell bildkvalitet som står ut i jämförelse med de bästa konkurrenterna. Med funktionen High Resolution multi-shot kan kameran skapa ofattbart detaljerade bilder med 187 megapixel. Kameran har också förstklassig ergonomi och en stor elektronisk sökare som sätter en ny standard. Det finns också en pekskärm som går att vinkla i tre leder. Med de omfattande videofunktionerna blir kameran ett komplett verktyg för proffs.


BÄSTA PRISVÄRDA FULLFORMATSKAMERA 2019-2020
Canon EOS RP

Med EOS RP har Canon skapat ett imponerande prisvärt insteg till den spegelfria fullformatsmarknaden. Med en 26,2-megapixels sensor och en kraftfull DIGIC 8-processor kan kameran ge utmärkt bildkvalitet. En annan framstående funktion är den ljuskänsliga autofokusen med 4 779 AF-punkter som ger tillförlitlig fokusering i svagt ljus. Det kompakta och lättviktiga kamerahuset kan användas med de nya enastående RF-objektiven och med alla existerande EOS EF- och EF-S-objektiv med hjälp av Canon EF-EOS R-adapter. Det slimmade fysiska gränssnittet och den fullt vridbara skärmen gör kameran väldigt enkel att använda.


BÄSTA KAMERAINNOVATION 2019-2020
Fujifilm GFX100

Med GFX100 har Fujifilm konstruerat en 100-megapixels mellanformatskamera som inte lider av de begränsningar som vanligtvis gäller för kameror med stora sensorer och hög upplösning. Det är den första mellanformatskameran med inbyggd bildstabilisering och kan därför användas handhållen under mer varierande omständigheter. Den fjädermonterade slutaren är isolerad från sensorn, vilket minskar risken för att vibrationer från slutaren ska påverka skärpan. GFX100 är också den första mellanformatskameran som erbjuder sensorbaserad fasavkänning, vilket ger mycket snabbare autofokus. Och dessutom är det den första mellanformatskameran som kan filma i 4K med hela sensorbredden.


BÄSTA KOMPAKTKAMERA 2019-2020
Sony Cyber-shot RX100 VI

Sony Cyber-shot RX100 VI rymmer den senaste fototekniken i ett väldigt kompakt kamerahus som har en utfällbar elektronisk sökare och inbyggd blixt. Ett objektiv motsvarande 24-200 mm med småbild ger stor flexibilitet, och passar särskilt bra för resefoto. Sensorn med 20,1 megapixel ger detaljerade bilder. Med möjlighet att ta bildserier med 24 bilder per sekund passar kameran för actionfoto. Tack vare snabb och tillförlitlig ögon-AF blir porträtt knivskarpa. Kameran har också imponerande videofunktioner, som 4K-tagning och super-slow motion. Med trådlös teknik som blåtand, NFC och wifi fungerar kameran smidigt med en smartfon eller surfplatta.


BÄSTA PRISVÄRDA ZOOMOBJEKTIV 2019-2020
Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD

Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD är en normalzoom som passar Canon och Nikons fullformatskameror. Det något ovanliga zoomomfånget tillsammans med den korta närgränsen på 45 cm gör objektivet särskilt lämpligt för porträtt, det täcker allt från porträtt i miljö till närbilder. Tack vara en kompakt storlek och låg vikt är objektivet en perfekt reskamrat. Det är ovanligt ljusstarkt med max-bländare f/2,8 i vidvinkelläget och f/4 i teleläget. Objektivet har dubbla mikroprocessorer som ger optimal fokusprestanda och effektiv bildstabilisering som ger skarpa bilder vid handhållen fotografering.


BÄSTA OBJEKTIVINNOVATION 2019-2020
Canon RF 28-70mm F2L USM

Canon RF 28-70mm F2L USM är den första normalzoomen för spegelfria småbildskameror med ljusstyrka f/2 över hela zoomområdet. Det ger fotografer möjlighet att fotografera med ett så kort skärpedjup som tidigare bara gick att få med objektiv med fast brännvidd. Ljusstyrkan ger också möjlighet till snabbare slutartider eller lägre ISO i svagt ljus. Bildkvaliteten och skärpan är utmärkt över hela zoomomfånget och USM-motorn ger snabb och pålitlig autofokus. Det här objektivet är ett tydligt bevis på vad som är möjligt med EOS R-fattning.


BÄSTA FOTOINNOVATION 2019-2020
Sony Real-time Eye AF

De senaste algoritmerna för Sonys realtids-ögonautofokus gör stor skillnad. Den förbättrade realtids-ögonautofokusen fokuserar på en persons öga med hög precision, och fungerar även för djur. Med kontinuerlig autofokus tappar inte Sony Real-time Eye AF skärpan för rörliga motiv även om delar av ansiktet skyms eller om ansiktet vänds från kameran. De AI-styrda förbättringarna ger också pålitlig följning av rörliga motiv. Realtidsföljningen känner igen människors kroppar och autofokusområdet skiftar smidigt mellan ansikte och ögon. Det betyder att sportfotografer bättre kan följa motiv som rör sig oförutsägbart eftersom de kan lita på AF-systemet.


BÄSTA FOTOMJUKVARA 2019-2020
Skylum Luminar

Skylum Luminar 3, som snart ska uppdateras till version 4, är ett bildbehandlingsprogram för Max OS X och Windows som ger fotografer med olika erfarenhet möjlighet att få ut det bästa av sina bilder med några få musklick. Det här är möjligt tack vare AI-teknik. Redigering, urval och maskning är automatiserat och nu kan detta tråkiga arbete som tidigare behövde göras manuellt ske på bara en sekund. Erfarna fotografer kan fortfarande justera sina bilder manuellt för att få bilderna precis som de vill ha dem. Skylum Luminar finns både som ett separat program och som insticksprogram till Adobe Photoshop och Lightroom.


 

BÄSTA PORTRÄTTOBJEKTIV 2019-2020
Sony FE 135mm F1.8 GM

Sony FE 135mm F1.8 GM är ett enastående objektiv. Det är extremt skarpt från bildcentrum till bildkant, samtidigt som det ger vacker mjuk oskärpeteckning med snygg återgivning av högdagrar, vilket ger utmärkt bildresultat. Objektivet är damm- och vädertätat för att fungera under krävande förhållanden. En konventionell bländarring underlättar hanteringen. Objektivet är också bra för närbilder, tack vare en närgräns på 70 cm vilket ger avbildningsskala 1:4. Sist, men inte minst, ger objektivets högpresterande fokusmotorer snabb, säker och tyst fokusering av rörliga motiv.


BÄSTA PROFESSIONELLA NORMALZOOM 2019-2020
Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S är en ljusstark och professionell normalzoom för Nikon Z-systemet. Det är robust byggt, har Nano Crystal antireflexbehandling och tillsammans med den nya antireflexbehandlingen Arneo minskas ströljus och spökbilder. De främre och bakre linselementen har en fluorbeläggning som skyddar mott damm, fett och vätska. Tack vare en programmerbar kontrollring kan fotografer enkelt ändra bländaren eller exponeringskompensationen samtidigt som en OLED-skärm på objektivet visar aktuell bländare, skärpedjup, fokusavstånd eller brännvidd. Med häpnadsväckande optisk prestanda som ger hög detaljupplösning och vacker bakgrundsoskärpa är detta objektiv ett utmärkt val till en Nikon Z-kamera.


BÄSTA PROFESSIONELLA TELEZOOM 2019-2020
SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports

SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports är ett nytt flaggskepp i Sigmas Sports-serie och lever upp till yrkesfotografers behov. Den optiska konstruktionen ger utmärkt skärpa från mitt till hörn samtidigt som kromatisk aberration minimeras. Den stora bländaröppningen ger mjuk bakgrundsoskärpa, idealiskt för porträtt. Objektivet är damm- och vädertätat vilket innebär att det kan användas under krävande förhållanden. SIGMAs Hyper Sonic Motor ger snabb och tyst autofokus. Den intelligenta bildstabiliseringen ger fler skarpa bilder när längre slutartider används. Som med alla nyare SIMGA-objektiv kan många justeringar av olika parametrar göras med hjälp av SIGMA USB DOCK.


BÄSTA NORMALOBJEKTIV 2019-2020
Canon RF 50mm F1.2L USM

Canon RF 50mm F1.2L USM är ett kompromisslöst och ljusstarkt normalobjektiv som visar på möjligheterna med den nya EOS RF-fattningen. Objektivet är imponerande skarpt redan vid den extrema maxbländaren f/1,2. Objektiver ger också attraktiv bakgrundsoskärpa tack vare en 10-bladig bländare. Den praktiska kontrollringen ger fotografer möjlighet att välja valfri parameter. Objektivet är byggt för att klara hård professionell användning och fungera under krävande förhållanden, samtidigt som det ger häpnadsväckande bra bildresultat oavsett motiv, inklusive porträtt och bröllop.


BÄSTA NORMALZOOM 2019-2020
Canon RF 24-105mm F4L IS USM

Den här högkvalitativa normalzoomen är en utmärkt följeslagare i vardagen tillsammans med Canons nya spegelfria fullformatskameror i EOS R-serien. Det ger ett mångsidigt zoomomfång som täcker allt från vidvinkligt landskap till kort porträttele. Bildkvaliteten är hög och jämn över hela zoomomfånget, vid alla avstånd och med alla bländaröppningar. Canons Nano USM-fokusmotor ger tyst och exakt fokusering för både stillbilder och video. Detta kompletteras av en högeffektiv bildstabilisering som ger många skarpa bilder, även med längre slutartider. Rejäl vädertätning gör objektivet extra mångsidigt.


BÄSTA SUPERTELE 2019-2020
Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Liksom sitt mindre syskon, EF 400mm f/2.8L IS III USM, har det här objektivet en helt ny optisk konstruktion som ger exceptionell bildkvalitet. Konstruktionen ger tillsammans med material i magnesium och titan rejält reducerad vikt utan att hållbarheten försämrats. Ultraljudsmotorn ger extremt snabb autofokus och den inbyggda bildstabiliseringen gör det möjligt att ta handhållna bilder med fyra steg längre exponeringstid än normalt. Tack vare maxbländare f/4 kan objektivet användas med Canon Extender EF 2.0x III för att ge 1200 mm brännvidd med bibehållen autofokus.


BÄSTA TELEOBJEKTIV 2019-2020
Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Sonys första ljusstarka teleobjektiv med E-fattning är ett av de lättaste av sitt slag, tack vare innovation optisk konstruktion med tre linselement av flourit och genom att komponenter i magnesium använts. Få linselement i den främre delen gör objektivet perfekt balanserat. Bildkvaliteten är enastående och autofokusen är extremt snabb och precis tack vare två snabba linjära XD-motorer. En 11-bladig bländare ger vacker bakgrundsoskärpa. FE 400mm F2.8 GM OSS kan användas med Sonys 1,4x och 2,0x telekonvertrar för längre räckvidd.


BÄSTA TELEZOOM 2019-2020
SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports är unik med 10 gångers zoomomfång som när upp till 600 mm. Den optiska konstruktionen ger skarpa bilder med minmal kromatisk aberration över hela zoomområdet. Det har en intelligent bildstabilisering med 4 stegs effekt som ger fler skarpa bilder när objektivet används handhållet. HSM-motorn ger snabb och exakt autofokus. Den vädertätade konstruktionen består till viss del av magnesium som ger hög tålighet och lägre vikt, vilket gör objektivet mer portabelt. Om du behöver ännu längre räckvidd kan objektivet användas med någon av SIGMAs telekonvertrar.


BÄSTA VIDVINKEL 2019-2020
Sony FE 24mm F1.4 GM

Sony FE 24mm F1.4 GM är ett högkvalitativt vidvinkelobjektiv med fast brännvidd. Det är otroligt skarpt både i bildcentrum och i bildkanterna, även vid maxbländare f/1,4. Den optiska konstruktionen består av flera linselement av specialglas som ger utmärkt bildkvalitet samtidigt som den 11-bladiga bländaren ger cirkulära oskärpecirklar vilket ger en vacker bakgrundsoskärpa. Den starka DD SSM-motorn ger snabb, tyst och precis fokusering. Tack vare 24 centimeters närgräns kan objektivet användas för närbilder med spektakulärt resultat. Objektivet är också imponerande kompakt och lätt för att vara så ljusstarkt och välkorrigerat. Astrofotografer kan glädjas åt låg uppkomst av reflexer och ströljus.


BÄSTA VIDVINKELZOOM 2019-2020
Tamron 17-28mm F2.8 Di III RXD

Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD är en prisvärd vidvinkelzoom med hög ljusstyrka för Sonys spegelfria småbildskameror. Det är konstruerat för att komplettera 28-75mm F/2.8 Di III RXD som också är lätt, kompakt och vädertätat. Objektivet ger hög bildkvalitet med bra skärpa och kontrast för sin kategori. Den optiska konstruktionen ger utmärkt färgåtergivning med låg uppkomst av kromatisk aberration. En stegmotor ger snabb och tyst autofokus, vilket gör att objektivet passar för både stillbilder och video.


UTMÄRKELSE TILLSAMMANS MED EXPERTGRUPPEN FÖR MOBILA ENHETER

BÄSTA SMARTFON 2019-2020
Huawei P30 Pro

Med fyra kameror har Huawei återigen visat på imponerande innovationsförmåga inom mobilområdet. Bilder i svagt ljus blir bättre än med någon annan smartfon. Ultravidvinkeln, porträttläget och periskop-teleobjektivet överstiger vad konkurrenterna kan erbjuda. P30 Pro imponerar också med sina rejäla vattentålighet, utmärka skärm och snabba fingertryckssensor som sitter under skärmen. Även batteritiden är imponerande och batteriet kan laddas både med sladd och trådlöst. Med lagring i råformat och upp till 512 GB intern lagring är Huawei P30 Pro en perfekt följeslagare för fotoentusiaster.


UTMÄRKELSE TILLSAMMANS MED EXPERTGRUPPEN FÖR TV

BÄSTA FOTO/VIDEO-KAMERA 2019-2020
Sony α6400

För den som både videofilmar mycket och tar många stillbilder är α6400 ett imponerande redskap i ett kompakt kamerahus. De mest anmärkningsvärda funktionerna är Real-time Tracking och Real-time Eye AF som håller motivet i fokus oavsett hur det rör sig över bildytan. Andra avancerade videofunktioner är inspelning i 4K HDR och S-Log-profiler för professionell grading. En vinklingsbar skärm underlättar för vloggare och en mikrofonkontakt möjliggör ljudinspelning med hög kvalitet. Samtidigt uppskattar många stillbildsfotografer den fina bildkvaliteten som 24-megapixel sensorn ger.


Alla vinnare

Här finns en komplett lista över alla vinnare inom alla produktområden.Publicerad 2019-08-15. Läst av 6140 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-08-15 11:58   jonas18z
På Vilket sätt är Fuji xt3 advanced och inte nikon z6?

Bara jag som tycker flera kategorier är tveksamma, känns som man gått bakvägen alltså man tar X och funderar ut hur man ska placera det i en kategori för att det ska vinna?
HenrikL2 2019-08-15 12:46
Isåfall skulle nog z6 vunnit best advanced fullframe camera men det gjorde ju en annan och z6 vann best camera och de vill väl inte ge flera priser åt samma modell. Håller dock med om att det är många klasser som nog lite går in i varandra.
Svar från froderberg 2019-08-15 12:53
Nikon Z6 har fått det finaste priset, Årets kamera.
jonas18z 2019-08-15 14:16
Intressant vore ju att veta vilka som är nominerade i kategorierna? Känns som att det inte finns så många i alla kategorier
Svar från froderberg 2019-08-18 18:28
"Intressant vore ju att veta vilka som är nominerade i kategorierna? Känns som att det inte finns så många i alla kategorier"

I kameraklasserna finns det inte alltid en uppsjö med kameror, men det finns ju trots allt en hel del som inte fått pris, ex Nikon Z7 och Olympus E-M1X. Klasserna är inte samma år från år utan måste anpassas efter hur utvecklingen ser ut, numer är nästan alla nya kameror spegelfria.

I objektivklasserna är det däremot hårdare konkurrens.

Alla produkter som lanserats under ett år kan nomineras av medlemmar som testat dem. Man kan nominera två produkter i varje kategori.
martinot 2019-08-20 19:06
Håller med Jonas. Det kanske inte är alltid menat så, men det känns nästan alltid som EISA medvetet fördelar "gracerna" så att inget av de stora varumärkena skall bli utan någon vinst och utmärkelse.

Alla märkliga kategorier som hittas på ifrån ett tillfälle till ett annat gör också det intrycket än större.
martinot 2019-08-20 19:06
Håller med Jonas. Det kanske inte är alltid menat så, men det känns nästan alltid som EISA medvetet fördelar "gracerna" så att inget av de stora varumärkena skall bli utan någon vinst och utmärkelse.

Alla märkliga kategorier som hittas på ifrån ett tillfälle till ett annat gör också det intrycket än större.
2019-08-15 20:53   acke
Sådana här branschutmärkelser känns som ett konstruerat navelskåderi och ryggkliande, tycker jag. Man hittar på så många tävlingsklasser så att (nästan) alla fabrikat kan få pris i någon kategori. Då blir ingen sur och alla fabrikat kan sedan stolt visa EISA-loggan i annonser och annan marknadsföring. Win-win! 😁
DanNikon77 2019-08-16 19:46
Minst sagt! Det är sånt trams så det liknar ingenting.
Anledningen till alla vinner är att tillverkarna får betala licens för att få lov att använda EISA-logga i marknads(av)föringen.
jonas18z 2019-08-17 12:06
Vore ju mer intressant att läsa om hur det går till i röstningen, hur mycket varje märke får betala, får de mer priser om de betalar mer, hittas kategorierna på i efterhand eller innan, hur drives EISA, Var får de pengar ifrån, Har EISAS förtroende sjukigt med tiden?
Hur gör EISA om något riktigt skräp betalar och skickar in, får de pris då också?
acke 2019-08-17 19:46
Jag tror och hoppas att majoriteten av fotokonsumenter inte låter sig vilseledas av sådana här påhitt. Innan man köper en produkt så kollar man givetvis mängder av tester på nätet, man läser användarrecensioner och man känner på prylarna i en fotobutik. Vem skulle köpa en produkt baserat på EISAs utmärkelser? Inte jag iaf. 😁
Svar från froderberg 2019-08-18 18:26
"Vore ju mer intressant att läsa om hur det går till i röstningen, hur mycket varje märke får betala, får de mer priser om de betalar mer, hittas kategorierna på i efterhand eller innan, hur drives EISA, Var får de pengar ifrån, Har EISAS förtroende sjukigt med tiden?
Hur gör EISA om något riktigt skräp betalar och skickar in, får de pris då också?"

Eftersom jag sitter med i EISA som representant för Sverige så kan jag berätta lite om hur det går till.
- Det kostar inget att få ett pris.
- Det är bara produkter som testats som kan få pris
- Man får bara nominera produkter som man själv testat
- Det är en fast summa i licensavgift för de företag som önskar använda EISA-utmärkelsen i sin marknadsföring.
- EISA består av chefredaktörer från olika tidningar. Vi får inget betalt för det mer än ett normalt traktamente vid möten. Däremot avlönas ordförande, vice ordförande och en sekreterare för att de sköter administrationen.
jonas18z 2019-08-19 12:52
Tack Magnus för bra info om det.
2019-08-19 20:20   Cygni
Jag tycker att Sony RX100VA är en bättre kamera än RX100VI då den har ljusstarkare objektiv.
Svar från froderberg 2019-08-19 20:25
Jag tycker att de är likvärdiga. De har samma processor och båda har väldigt skarpa objektiv. Vilken som sedan är bäst är individuellt, en del har nytta av ljusstyrka och en del av större zoomomfång.
Cygni 2019-08-21 11:37
Bokeh is da shit! :-)
martinot 2019-08-21 21:39
Jo, fast då skall man absolut inte ha en kompaktkamera med liten 1"-sensor och halvljust objektiv (som bäst). 😆

APS med f/1,4 eller småbild med f/1,8, eller telen med f/2,8-f/4 är det som gäller.
Cygni 2019-08-22 08:15
Då är den inte så kompakt längre.

Jag tycker att RX100Va är en bra kompromiss vad gäller ljusstyrka och väldigt kompakt, plus att den har ett bra autofokus.
Jag har kollat gämförelser mellan RX100Va och Panasonic LX100ii där tyvärr Pannan förlorar på att hålla fokus på rätt ställe.

För att vara en så liten kamera tycker jag att RX100Va är en ypperlig kamera för att vara så liten som den är. Tyvärr blir batterierna små i den. Men man kan ju inte få allt i ett så kompakt format.
martinot 2019-08-22 19:21
Naturligtvis inte lika kompakt som en kompaktkamera.

Men är man ute efter båkke så gäller det att använda rätt verktyg.

Du kan inte dra 3 ton släp med en Fiat Uno heller. ;)
Cygni 2019-08-23 13:11
Jag tycker att det blir hyfsad bokeh med RX100Va på de testbilder jag sett. Pansasonic´n blir ju förstås bättre då den har större sensor.

Vete tusan vilken man väljer av dessa två. Man skapar sig problem :-)
2019-08-20 19:04   martinot
EISA ELECTRIC VEHICLE 2019-2020
Xiaomi Mi Scooter Pro

Märklig nominering.

Här tycker jag att tex. Tesla Model 3 vore en given vinnare (eller möjligen Jaguar i-Pace). Men de måste kanske vara lanserade i år?

Problemet är då att olika modeller lanseras ibland olika år i olika länder. Vet inte hur EISA hanterar sådant.

Men med tanke på all den fantastiska utvecklingen som sker just nu gällande elektrifiering på bilsidan så känns det ju rätt meta och urlakat att välja en simpel el-scooter (som jag och nog de flesta aldrig ens sett, eller än mindre testat).
2019-08-25 09:10   mattiasea
Det är ju mer ett marknadsjippo än en seriös utvärdering om absolut bästa produkterna. Tillverkarna får vad jag förstår av det som finns att läsa här:

https://www.eisa.eu/faq-rules/

Betala för att använda EISA loggan i sin marknadsföring så klart att dom sprider awards på så många tillverkare som möjligt ...
Jag kan ha fel men jag tolkar det som finns att läsa där så.

Merläsning

Test: Tamron 28-200 mm f/2,8-5,6 Di III RXD

Plus Tamron fortsätter bygga ut sin serie av praktiska och kompakta zoomobjektiv till Sonys spegelfria kameror. Här har vi kikat på den relativt ljusstarka universalzoomen 28-200 mm f/2,8-5,6 Di III RXD. Läs mer...

Adobe förhandsvisar nytt filter till Photoshop

Byt himmel enkelt i kommande Sky Replacement. Läs mer... 6

Laowa 14/4 FF RL Zero-D: Kompakt vidvinkel som ger raka linjer

Venus Optics har utökat sin Zero-D-serie med raktecknande Laowa-objektiv som inte ger synbar distorsion. Läs mer...

Nikon lägger ner sin verkstad i Sverige

Nikon Sweden lägger ner sin verkstad - Goecker tar över servicen. Läs mer... 17

Ralph Nykvist donerar sitt livsverk till Helsingborgs museer

Retrospektiv utställning planeras inom något år på Dunkers kulturhus. Läs mer... 4

Vallerret - handskar för kall miljö

Slipp ta av dig handskarna för att hantera din kamera. Läs mer... 21

Sony Xperia 5 II har AF från Alpha-kamerorna

Sony Xperia 5 Mark II är en mindre version av flaggskeppet Xperia 1 Mark II. Jämfört med föregångaren har Xperia 5 II bland annat större sensor och snabbare serietagning. Läs mer... 7

The Thin Line - Björn Persson till Naturhistoriska riksmuseet

UPPDATERAD. 30-tal bilder som visar på den tunna skiljelinjen mellan överlevnad och utrotning. Läs mer... 4

Använd din Canon som webbkamera med EOS Webcam Utility

Likt flera andra kameratillverkare har Canon utvecklat en mjukvara som gör det möjligt att använda en lång rad Eos-kameror som webbkamera för exempelvis videokonferenser. Läs mer... 1

GoPro Hero9 kan byta objektiv

Nya GoPro Hero9 Black får nästan dubbelt så hög upplösning som föregångaren och objektiv som kan bytas ut. Läs mer... 2

Miops Capsule360