Artiklar > Cameradactyl Brancopan - skriv ut din egen panoramakamera

Cameradactyl Brancopan - skriv ut din egen panoramakamera

Ny kickstarterkampanj - skriv ut din egen panoramakamera.

Ethan Moses har dragit igång en kickstarter-kampanj för sin Cameradactyl Brancopan. Det är en 3D-printad kamera för 35 mm-film. Objektivfattningen är samma som för Mamiya Press.

Kostanden Moses vill täcka i kampanjen är utgifterna kring STL, ett filformat för tredimensionella modeller som beskriver 3D-objektets ytgeometri.

Ethan Moses ligger bakom Cameradactyl Homonculus 69 som släpptes förra sommaren. 

Når kampanjen 20 000 dollar eller mer släpper Ethan Moses även filerna för sin 4X5 storformatskamera. Målet är att göra filerna tillgängliga för alla 1 maj i år.Publicerad 2020-01-06. Läst av 2189 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-01-06 12:40   jkm
Det finns ju miljarders gamla fungerande kameror, varför är det så viktigt att producera nya fula i plast?? Blir ju dessutom mycket waste i den här tillverkningsprocessen. Ha det gött!!
2020-01-06 14:20   Nils Bergqvist
Visst är det fult, men jag tycker ändå att allt som gör den analoga fotografin lite spännade, är värt att uppmuntras. Fast optik för Mamiya-press är väl inte så billig eller lätt att få tag i?

Merläsning


Elinchrom ELB 500 TTL