Annons
Artiklar > Crane M3S och Weebill 3S – två nya gimbals från Zhiyun

Crane M3S och Weebill 3S – två nya gimbals från Zhiyun

Inbyggd belysning och snabbladdning i nya verktyg för filmskaparen från kinesiska Zhiyun.

Zhiyun släpper två nya gimbals. 

Zhiyun Crane M3S är enligt företaget anpassat för vloggning, resor och sociala medier.

Den väger 705 gram. Den ska vara starkare än sin föregångare och kan hantera fler fullformatkameror och objektivkombinationer, men fungerar även med smartphones och actionkameror.

Zhiyun Crane M3S.

Den har ny ergonomin och Bluetooth-utlösare där man kan styra zoom och inspelning med ett knapptryck. Med snabbkopplingsplattan går det att demontera kameran från gimbalen för att byta batteri utan att behöva balansera om kameran.

M3S har inbyggd belysning. Lampan ge upp till 1000 lux och har en justerbar färgtemperatur på 2700-5500K.

Zhiyun Crane M3S.

Den har PD-snabbladdning, vilket innebär att en fullladdning tar två timmar. Batteritiden uppges till sju och en halv timmar.

Zhiyun Crane M3S Gimbal börjar på 3 899 kronor.

Zhiyun Weebill 3S är en lite större gimbal. Den har en nyutvecklad algoritm som ökar dess prestanda, enligt tillverkaren. Ergonomin är förändrad, den har ett mjukare grepp som gör det lättare att hålla gimbalen under en längre tid. Greppet kan förlängas och justeras till ett tvåhandsgrepp och gör det möjligt att justera vänster och höger lutning av handtagets riktning samt greppets tyngdpunkt, vilket underlättar filmning i låga vinklar och slingläge.

Zhiyun Weebill 3S.

Mer fokus ligger på vertikal filmning, den är utrustad med en ny snabbkopplingsplatta som ska göra det enkelt att byta mellan porträtt- och landskapsläge utan att behöva ombalansera.

Precis som på Crane M3S har Weebill 3S Lumen Amplifier-teknik och belysningen ger ett ljus på 1000 Lux och har en justerbar färgtemperatur på 2600-5500K med en CRI på 90+.

 

Zhiyun Weebill 3S.

På framsidan finns två anpassningsbara knappar. Gimbalen kan också kommunicera med de vanligaste kameramodellerna via Bluetooth. Gimbalen har upp till tolv timmars batteritid och når full effekt på två timmars PD-laddning. Weebill 3S är helt kompatibel med Zhiyuns Transmount-ekosystem av tillbehör för fokus och trådlös video.

Zhiyun Weebill 3S Gimbal kostar 4 199 kronor.Publicerad 2023-05-26.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS