Artiklar > Fujifilm släpper ny app till sina GFX/X-kameror

Fujifilm släpper ny app till sina GFX/X-kameror

Alla som har använt Fujifilms app Camera Remote kan säkert skriva under på att den har lämnat en hel del i övrigt att önska. Appen har därför genom åren fått mycket kritik av användarna, vilket Fujifilm har varit väl medvetna om.

Nu har Fujifilm släppt en uppdaterad version med det nya namnet Fujifilm XApp, som går att ladda ner för både Android och iOS-användare. 

Den nya appen ska enligt Fujifilm vara både snabbare, stabilare och enklare att ansluta. Med appen kan du precis som med den tidigare versionen fjärrstyra din kamera och importera bilder till din telefon eller surfplatta. 

Den har också flera nya funktioner som bland annat ger fotografen möjligheten att hålla koll på sin fotohistorik, vilka filmsimuleringar som har använts, liksom annan kameradata. 

Appen är kompatibel med följande modeller:

GFX Serien

FUJIFILM GFX100S, FUJIFILM GFX50S II

X Serien

FUJIFILM X-H2S, FUJIFILM X-H2, FUJIFILM X-Pro3,

FUJIFILM X-T5, FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3,

FUJIFILM X-T30 II, FUJIFILM X-T30, FUJIFILM X-S20,

FUJIFILM X-S10, FUJIFILM X-E4, FUJIFILM X100VPublicerad 2023-05-27.

3 Kommentarer

Cambo 2023-05-29 07:33  
Varför är inte appen kompatibel med den första versionen av GFX? Sniket kan man tycka om man nu är i behov av den här appen.
Frekeman 2023-05-29 08:51
Inte heller mina X-Pro2 eller X-T2 stöds. Lite konstigt kan man tycka.
Johan O E 2023-05-29 09:31  
För mig har Camera Remote appen funkat hur bra som helst. Dock för långsam och ej RAW. Jag för alltid över med kortläsaren om jag har den ned mig det går 100ggr snabbare. Nya appen fixar inte heller RAW tyvärr.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS