Artiklar > GP lanserar ReCyko Pro Photoflash

GP lanserar ReCyko Pro Photoflash

Batteritillverkaren GP släpper nya batterier för snabbare laddning.

GP utökar sitt ReCyko-koncept med en ny kategori laddningsbara batterier; ReCyko Pro och ReCyko Pro Photoflash.

Photoflash-batterierna är framtagna för yrkesfotografer och avancerade hobbyfotografer. Tillverkaren uppger att de genererar upp till 50 procent snabbare blixtfrekvens än liknande batterier. Photoflash-batterierna behåller 80 procent av kapaciteten efter ett års lagring och sägs kunna nyttjas under upp till 500 laddningscykler. Batterierna har kapaciteten 2000mAh. 

ReCyko Pro uppges kunna laddas upp på nytt upp till 1500 gånger. Kapaciteten är även här 2000mAh, medan AAA-batterierna ligger på 800 mAh. 

Laddaren GP ReCyko Pro Charger Fastest kan ladda olika typer av batterier samtidigt, i individuella laddkanaler och kan fulladda på en timme. Designen fungerar även som ett fodral för batterierna. USB-kabel medföljer.

Laddstationen ReCyko Pro Charger Dock säljs i två utföranden där det medföljer åtta batterier av typen Pro eller Photoflash. Batterierna kan fördelas i två laddare som kan placeras samtidigt i laddstationen. Den ena laddaren kan lämnas kvar i stationen medan den andra tas med. Laddstationen visar varje enskilda batteris status och aktuell laddningsnivå. Den har flera olika laddlägen, till exempel konditionering, snabbladding och eco-laddning.

Batteriladdaren ReCyko Pro Fastest kostar 499 kronor, laddstationen Pro Charger Dock (två Fastest-laddare ingår) 1299 kronor, Pro AA-batterier (4-pack) 179 kronor, Pro PhotoFlash AA-batterier (4-pack) 189 kronor och Pro AAA-batterier (4-pack) 149 kronor.Publicerad 2021-05-05. Läst av 790 personer.

8 Kommentarer

jonas18z 2021-05-05 13:53  
yrkesfotografer och avancerade hobbyfotografer använder väl inte ens AA-blixtar längre särskilt inte om man vill ha hög blixtfrekvens. Då är blixtar som profoto a1, b10, godox ad200, ad300 bättre val och de drivs ej av AA. Det som däremot används är till mikrofoner, blixtsändrare osv. Där är enelope Pro eller IKEA det givna valet. Känns lite som att GÅ ligger 10 år förenat med denna release eller att de skulle rikta sig till amatörer som fortfarande använder Äldre blixtar.
froderberg 2021-05-05 15:57
Nikons, Canons och Sonys egna blixtar är fortfarande väldigt vanliga bland proffs och hobbyfotografer. Bland annat därför att folk inte ser någon anledning att köpa en ny blixt.

En annan anledning är att det finns få små fullt automatiska blixtar som inte drivs med AA-batterier.
jonas18z 2021-05-05 16:11
Mycket tveksamt till det faktiskt då en profoto a1 på kameran slår ut alla orginalblixtar. Jag skulle nog fortfarande bara påstå att det är amatörer som använder orginalblixtar eller möjligtvis om du skulle vara anställd på något ställe med upphandling
Grevture 2021-05-05 16:45
Jonas, nu är du ute och cyklar :)

Som Magnus säger, originalblixtar från kameratillverkarna är oerhört vanliga bland yrkesfotografer. Profoto A1 är förvisso bra på många sätt, men jämfört med de från kameratillverkarna själva är den fortfarande tämligen sällsynt.
jonas18z 2021-05-05 21:47
Jag har ingen statistik att vända mig till men av det jag sett i verkliga livet , sidor, bloggar , instagram jag följer. Så skulle jag säga att det som använder orginalblixtar är nybörjare, de som har någon annan titel men fotar för jobbets räkning eller äldre som inte hängt med i teknikutvecklingen.

Så nja helt ute och cyklar är jag inte men jag kan också ha fel.


Det som dock återstår är hur de ska konkreta med IKEA eller enevlope Pro
snap01 2021-05-05 23:50
Profoto a1 är enkel att jobba med gillar stora ratten man ställer in styrkan på. Samt den är rund själva blixthuvet . Har två nu bland annat den senaste modellen. Smidig att bara ladda ett batteri. Det som är mindre bra är blixtskon som pajar. Har haft mina inne två gånger. Visserligen höll inte nikons heller mycket bättre. Handhavande är överlägset med profoto men den är löjligt dyrt prissatt.
Jag har även sändaren o den missar aldrig en exponering. Där är alla andra sändare jag använt inte i närheten som elinchrome o pocket wizard.
snap01 2021-05-05 23:50
Profoto a1 är enkel att jobba med gillar stora ratten man ställer in styrkan på. Samt den är rund själva blixthuvet . Har två nu bland annat den senaste modellen. Smidig att bara ladda ett batteri. Det som är mindre bra är blixtskon som pajar. Har haft mina inne två gånger. Visserligen höll inte nikons heller mycket bättre. Handhavande är överlägset med profoto men den är löjligt dyrt prissatt.
froderberg 2021-05-06 09:52
@Jonas Jodå, du är ute och cyklar och du förklarar själv varför i din kommentar. Bloggar och Instagram ger ingen rättvisande bild av verkligheten.

Jag har jobbat som yrkesfotograf i mer än 25 år och har ett stort nätverk. Yrkesfotografer är generellt väldigt ointresserade av teknik och många vill hellre plocka ut lön än köpa prylar.

Jag har själv 2 st Profoto A1/A1X, men jag är ju mer teknikintresserad än snittet. Jag har dessutom fyra Canon 600EX-blixtar och en 430-blixt. Den senare är min standardblixt i väskan för att den är mindre och lättare.

Profoto-blixtarna har några nackdelar som gör att jag ibland hellre kör med Canons 600-blixtar.

Här är några minus:
- Inget riktigt teleläge
- Ingen vädertätning
- Sändaren begränsar serietagningshastigheten.
- Lätt att oavsiktligt ändra exp.komp med bakre ratten
- Dyr
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS