Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > Kemi i tablettform från Tetenal

Kemi i tablettform från Tetenal

Ny kemi - praktisk för den som framkallar sällan.

Tetenal, som tillverkar bland annat kemi för fotografisk film och papper, har släppt en framkallare och ett fix i tablettform.

Fördelen med detta istället för pulver eller vätska är att de kan lagras upp till fyra år om de förvaras torrt. Det finns fördelar för den som framkallar väldigt sällan och inte vill ha kemi hemma som riskerar att bli dålig, eller för den som reser mycket.

Nyblandad framkallare håller upp till ett halvår i helt fyllda flaskor. Utblandat fix kan återanvändas och brukslösning håller cirka fyra till åtta veckor beroende av förvaring.

Parvofin Tabs är en svartvit finkornsframkallare som kan användas till traditionella svartvita filmer och T-korns filmer som T-Max och Delta.

Förpackningen innehåller tio tabletter (A+B), Vid normal spädning ska tabletterna räcka till tio stycken 135-36, och vid ekonomi-spädning upp till 20 filmer.

Superfix Tabs är ett fix för svartvitt fotopapper och svartvita filmer. Spädningen för filmfix är en tablett för 150 ml vatten. Fixet kan återanvändas fyra till sex gånger beroende på filmsort. 

För fixering av papper är spädningen en tablett för 450 ml vatten. Förpackningen innehåller 20 tabletter som ger tre liter filmfix och har en beräknad kapacitet till 60 stycken 135-36 filmer, eller cirka 4,5 liter pappersfix. Enligt tillverkaren ska det räcka till tio kvm PE-papper eller fem kvm fiberpapper. 

En burk Tetenal Superfix Tabs kostar 349 kronor, och Tetenal Parvofin Tabs 445 kronor.Publicerad 2021-09-08. Läst av 1211 personer.

1 Kommentarer

luminousoctaves 2021-09-08 17:31  
Intressant! Men från egen erfarenhet håller pulver cirka 10 ggr längre än vad förpackningen anger (om förvarat torrt och svalt).
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS