Annons
Artiklar > Leofoto LS-365C och PG-1 - en doldis för naturfotografen

Leofoto LS-365C och PG-1 - en doldis för naturfotografen

Kamouflerad lättviktare för naturfotografen.

Leofoto släpper ett stativ i begränsad upplaga som riktar sig till naturfotografen som behöver bra kamouflage. LS-365C är tillsammans med huvudet PG-1 kamouflerat; även benlåsningarna och alla aluminiumdelar.

95 procent av stativets delar, även aluminiumdelarna är kamouflerade. Varje del har ett får unikt mönster vilket gör att varje stativ verkligen smälter in i omgivningen. 

Leofoto LS-365C är ett kompakt kolfiberstativ. Det är femdelat med 10x Toray kolfiberrör som gör stativet lätt - det väger 1,77 kilo och har en lastkapacitet på 20 kilo. Aluminiumdelarna är CNC-bearbetade och hårdanodiserade, vilket gör ytan motståndskraftig mot repor och skav. Enligt tillverkaren är kamouflagemönstret mycket reptåligt och ger ett ytterligare skydd för kolfiberröret.

Låssystemet för vridbenen öppnas med ett kvartsvarv, stativet har en maximal höjd på 152 centimeter och benen kan spridas ut till en minsta höjd av åtta centimeter. Stativet har två integrerade 1/4”-tillbehörsuttag på kanten och undersidan av spindeln för att montera foto- eller videotillbehör. En viktkrok av karabinkroppstyp ingår för att lägga till vikt på stativet för ökad stabilitet. Hopfällt är stativet 48 centimeter.

Leofoto PG-1 Gimbal Head väger ett kilo. På sidan finns 1/4”-uttag för tillbehör som till exempel en ledarm. Det 24,6 centimeter höga huvudet ska klara av utrustning upp till 25 kilo, och har snabbkopplingsplatta av Arca-typ.

Allt säljes som ett paket där stativet, Gimbal PG-1, snabbplatta, spikfötter och en specialsyddväska ingår. 10 års garanti.

Stativet och huvudet kostar 11 995 kronor inklusive moms hos Dext.

(För tydlighetens skull så är Dext systerbolag till Fotosidan. I Dext säljer vi fotoböcker och fotoutrustning.)Publicerad 2021-09-21. Läst av 1291 personer.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS