Artiklar > MacBook Pro med mer minne

MacBook Pro med mer minne

Nytt tangentbord och mer minne i senaste MacBook Pro.

Nu kan man för första gången i den mindre 13-tummaren kan uppgradera arbetsminnet till 32 GB, vilket välkomnas bland framför allt fotografer. 13-tumsmodellen är ju mer mobil och enklare att bära med sig än de större modellerna. Minnet är något snabbare; från 2 133 MHz lpddr3-minne till 3 733 MHz lpddr4x-minne.

De dyrare modellerna av Macbook Pro har tionde generationens Intel-processorer. Processorerna sträcker sig från i en billigaste konfigurationen 1,4 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor åttonde generationen till 2,3 GHz fyrkärnig tionde generationen Intel Core i7-processor i den dyraste.

De äldre fjärilstangentborden ersattes i Macbook Pros 16 tumsversion i november 2019. Nu har även den mindre MacBook Pro fått bakbelyst Magic Keyboard, som är mjukare och tystare än de tidigare. De äldre tangentborden har fått ganska mycket kritik, men finns nu inte kvar i någon av Apples modeller.

Touch Bar som är placerad ovanför tangentbordet ser ut som tidigare, och ska kunna användas i ett flertal applikationer. En del användare pekar dock på att vissa funktioner har blivit omständigare med Touch Bar, som att ändra ljusstyrka och volym.

Grafiken har, enligt Apple själva, fått ett ordentligt lyft. Iris Plus-grafik har upp till 80 procent snabbare grafikprestanda jämfört med föregående generation, vilket ska göra skillnad för framför allt videoredigering och 3D-rendering, menar företaget. Den nya Intel Iris Plus-grafiken möjliggör att koppla en 6k-skärm, till exempel  Apples Pro Display XDR.

Den enklare 13-tummaren har enbart integrerad grafik, med grafikminne som den delar med huvudminnet. 

Skärmen är inte uppdaterad, utan är samma som föregående modell. Ljusstyrka på 500 cd/m2, fullt stöd för P3-färgspektrat och True Tone som ställer skärmens vitbalans efter omgivande belysning.

Den enklare modellen har två Thunderbolt 3-portar (usb-c) och de dyrare har fyra portar. Batteritiden är, enligt Apple, upp till tio timmar med trådlöst surf och upp till 30 dagas standby-tid.

MacBook Pro kostar från 16 995 kronor inklusive moms.Publicerad 2020-07-17. Läst av 3056 personer.
2020-07-22 21:21   martinator
"...har blivit omständigare med Touch Bar..."
Omständligare ska det nog stå.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar