Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Ny videomikrofon från Røde

Ny videomikrofon från Røde

Videomic Pro är en ny riktad videomikrofon från Røde med förbättrad vibrationsdämpande upphängning. Och vikten är halverad.

Det är viktigt med bra vibrationsdämning hos en mikrofon som monteras på kameran för att inte ljud från när man hanterar kameran ska fångas upp.

Røde Videomic Pro är en monomikrofon med 3,5 mm stereoplugg som ansluts i kamerans mikrofoningång så att det blir ljud i båda kanalerna. Det kan tyckas vara en nackdel med monoljud, men det har flera fördelar. Tal blir tydligare och direktare i mono. Det kan också bli irriterande när stereobilden hela tiden ändras för att kameran vrids.

För att fånga ett behagligt stereoljud bör man ha mikrofonen fast monterad vid sidan av kameran. Det ljudet kan sedan mixas ihop med talljudet från en monomikrofon.

Røde Videomic Pro är gjord för att fästas i kamerans tillbehörssko, men kan även monteras på stativ, pistolgrepp eller mikrofonbom.

Mikrofonen har ett vred med tre lägen för dämpad, förstärkt eller oförändrad ljudstyrka. Den drivs med ett 9V batteri.

Prisbilden ligger runt 250 dollar.

Här kan du läsa mer om Røde Videomic ProPublicerad 2011-01-18. Läst av 6886 personer.


5 Kommentarer

Alve Henricson 2011-01-18 17:32  
Visst, jättebra, men hur vet man att man registrerar ljud vid inspelning? Det finns ju inget hörlursuttag på kameran. (Jag missade ljudet på släktingens bröllop på grund av glapp i kontakten.)
Linmajon 2011-01-18 18:02  
Det beror på vilken kamera du har, förstås. Har du Canons 5D2 ser du ju nivåmätarna som reagerar på ljud, men visst vore det fint med hörlursuttag.
En inte alltför vågad gissning är att Mark3 kommer att ha ett.
froderberg 2011-01-18 18:03  
Jag brukar spela in några sekunder och sen spela upp i kameran. Då märker man om micken funkar.
Hunt 2011-01-18 19:05  
http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki

På länken finns en firmware som ger ljudmätare i displayen och ger en massa andra möjligheter för filmaren. :)
Num Wistbacka 2011-01-19 01:11  
@Jens

Är dom där firmwaren verkligen pålitliga så att dom inte förstör kameran helt och hållet? Alltså övriga funktioner hos kameran.
ljavres 2011-01-20 14:55  
Håller med, att ta upp ljud utan medhörning är som att fotografera eller filma utan att titta i sökaren. Det finns en billig Zoom som fungerar bra. Däremot en Röde med filmkameran och medhörning är kanon.

Merläsning

ANNONS
Hatchet - Scandinavian Photo