Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > Olympus 8-25 mm f/4 PRO – både ultravidvinkel och normal

Olympus 8-25 mm f/4 PRO – både ultravidvinkel och normal

Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25 mm f/4 PRO ger utsnitt som motsvarar 16-50 mm med fullformat. Objektivet är främst tänkt för landskap och resefoto.

Eftersom objektivet ingår i Pro-serien är det rejält vädertätat. OM Digital Solutions uppger att objektivet är tåligt byggt i metall och att den optiska kvaliteten ska vara i klass med deras andra Pro-objektiv. Trots detta är objektivet relativt lätt, det väger 411 gram.

Närgränsen är 0,23 cm, vilket ger 0,42 gångers förstoring vid 25 mm. Filterdiametern är 72 mm.

Försäljningen börjar i slutet av juni. Det rekommenderade priset är 10.490 kronor inklusive moms.Publicerad 2021-06-09. Läst av 1225 personer.

4 Kommentarer

PerL2 2021-06-09 19:53  
Jag sålde nyligen min micro 4/3 kamera. Är det någon som vet om den sensorstorleken ökar eller minskar?

Min bild av det är att en bättre mobilkamera står sig så pass bra att en liten komplimenterande kamera inte riktigt behövs och att vanlig storlek eller fullformat då blir ett bättre val på många sätt.
Det är rätt saftigt här med 10k för ett objektiv så om man endast har foto som ett mindre intresse sållas man bort direkt.
Svar från froderberg 2021-06-09 21:27
Det tycks som att MFT har lite svårt i konkurrensen, men inom vissa kretsar är det väldigt populärt, ex dykning, makro, fågelfoto och video.

Med tanke på att det här objektivet ingår i Olympus Pro-serie är priset rimligt. Det finns billigare alternativ.
Stonos 2021-06-10 14:32
Det är lite missvisade att placera MFT på samma nivå som en mobilkamera. MFT brusar mer vid samma ISO jämfört med FF och det bästa mobilerna ger bra bilder vid rätt förhållande, men jag skulle ändå hävda att MFT är närmare FF än en mobil:
https://www.youtube.com/watch?v=OGn3yPl59ZM
pellevin 2021-06-10 14:47  
Det finns ingen mobilkamera som är i närheten av MFT med rätt objektiv (dvs inte en långsam kitzoom). Skillnaden mellan MFT och APS-C är ganska liten. Däremot har Olympus och Panasonic lyckats slarva bort många av fördelarna med MFT genom att skapa onödigt stora och dyra objektiv och kameror och inte samarbeta med varandra för att skapa ett mer komplett system. Hade man satsat mer på små kameror och objektiv av bra kvalitet så hade man suttit på något unikt. Nu är kamerorna och även objektiven ofta minst lika stora och dyra som konkurrenterna med större sensorer och då finns det få anledningar att köpa MFT. Jag skulle säga att deras bildstabilisering fortfarande är den bästa i praktiken (siffrorna som brukar anges för olika system säger inte mycket) och GH-kamerorna är unika för video men annars har de inte många sellingpoints kvar. 8-25 objektivet är dock riktigt intressant.
Cygni 2021-06-13 21:16
Min OMD M-1 är ganska liten jämförelse med en FF. Det skulle vara Sonys kameror som kan konkurrera storleksmässigt.
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Samyang till Sony - Scandinavian Photo