Annons
Artiklar > Panasonic Lumix GH7 med fas-AF och 32-bitars ljud

Panasonic Lumix GH7 med fas-AF och 32-bitars ljud

Panasonics videoorienterade GH-serie är institution vid det här laget. Nu är det dags för den sjunde generationen som bland annat bjuder på fasdetekterande AF, 32-bitars float-ljud och förbättrad IBIS.

Panasonic Lumix GH7 använder samma sensor som föregångaren Lumix GH6, men kan använda en del pixlar för att mäta rörelser hos motivet så att autofokusen blir bättre på att följa rörliga motiv med skärpan. Detta kallas PDAF – Phase Detection Auto Focus.

Autofokusen kan känna igen olika typer av motiv som bilar, hjälmar, tåg och flygplan för att veta vad som ska följas med skärpan.

Den andra stora nyheten är att kameran kan lagra 32-bitars float-ljudfiler. Det kan sägas vara ett extra rymligt råformat för ljud som gör att man inte riskerar irriterande distorsion. I efterhand ”framkallas” en ljudfil med önskad nivå på ljudsignalen.

För att dra nytta av det nya ljudformatet har en ny extern mikrofonadapter, DMW-XLR2, utvecklats. Den har bland annat fått en extra 3,5 mm mikrofoningång.

Nytt är också en möjlighet att skicka små proxyfiler för redigering direkt från kameran till en server.

Bildstabiliseringen i objektiv och kamerahus har kompletterats med elektronisk korrigering för att minska perspektivförändringar i bildkanterna och öka förmågan att dämpa kraftiga skakningar.

Andra nyheter är livestreaming och att det går att simulera egna LUT-tabeller direkt under filmning.

Panasonic Lumix GH7 har ett rekommenderat pris på 26 990 kronor inklusive moms för kamerahuset. I paket med Lumix G 12-60 mm f/2,8-4 blir priset 34 990 kr. Den nya mikrofonadaptern DMW-XLR2 kostar 6 890 kr.Publicerad 2024-06-05.

Fotosidan produktdatabas


Omdömen från medlemmar, testbilder och produktinformation

Panasonic Lumix GH7
Ingen butik som bevakas av Prisjakt har produkten i lager.

2 Kommentarer

hornavan 2024-06-07 14:56  
Plötsligt blev M4/3 intressantare.
PMD 2024-06-10 01:16  
Jag började tro att Panasonic koncentrerade sig på L-systemet, men det här var riktigt roligt.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS