Artiklar > Polaroid I-2 – skarpt AF-objektiv och manuella inställningar

Polaroid I-2 – skarpt AF-objektiv och manuella inställningar

Polaroid satsar på de mer krävande användare med direktbildskameran I-2 som har manuella inställningsmöjligheter, lidar-autofokus och ett påkostat objektiv.

Objektivet (98 mm f/8) har utvecklats tillsammans med japanska optikkonstruktörer och har antireflexbehandling och 49 mm filtergänga. En ovanlig funktion är lidar-baserad autofokus som kan följa rörliga motiv med skärpan.

Den viktigaste funktionen är möjligheten att göra manuella inställningar. Bländaren klan ändras mellan f/8 och f/64. Även slutartiden kan regleras och det är möjligt att dubbelexponera. Inställningarna visas på en lcd-skärm.

Polaroid I-2 använder den filmtyperna i-Type, 600 och SX-70, vilka ger en bildstorlek som är 3,1 x 3 tum

Kameran har ett li-ion-batteri som kan laddas via en USB-C-kontakt.En laddning räcker till cirka 120 exponeringar. Blixtar kan synkroniseras via ett 2,5-telepropputtag.

Inbyggd blåtand gör att kameran kan fjärrutlösas från en mobiltelefon.

Det rekommenderade för Polaroid I-2 är 8 799 kr.Publicerad 2023-09-07.

9 Kommentarer

luminousoctaves 2023-09-07 17:49  
Priset... är ett litet aber...

En bra genomgång av kameran i arbete.
https://youtu.be/PS-vWaxGrT8?si=RyKBKj28VzJKOxi0
Makten 2023-09-08 09:29
En annan genomgång av en extremt entusiastisk herre: https://www.youtube.com/watch?v=kBJzE6TI__Q
rikitikitavi 2023-09-07 19:24  
Var taggad på den!....tills jag såg priset, hua! ;)
Calle S 2023-09-07 21:45
Samma här. Jag har ett flertal polaroidkameror, kanske fyra eller fem för 600 och i-Type, plus ett par Polaroid-processorer. Har länge funderat på om att det vore bra att kunna påverka exponeringen. Men filmen i sig är ruggigt opålitlig,i alla fall när det gäller One-kamerorna och förmodligen då även den här nya. Det är ju trots allt samma teknik men med ett lite mer påkostat hus. Och de senare One-modellerna har ju redan AF. Så jag känner att det är alldeles för mycket pengar. Skärpan är inte problemet, utan exponeringen.

2000 spänn och jag skulle kanske köpa, men strax under nio lapp är faktiskt helt rubbat. Om jag inte har missat något...?
rikitikitavi 2023-09-07 22:57
Jag håller helt med Calle. Det är verklige inte berättigat tycker jag. de stora skillnaderna är en bra glugg och att man kan köra all typ av film typ, och lite mer inställningar men i det stora hela vad jag sett från bilderna från den är inte skillnaden så stor mot tex polaroid Now eller one som du säger, utan det är fortfarande mer filmen som sätter begränsningarna, och där är det fortfarande stor variation mellan olika partier vad jag förstått och också märkt själv.
Så ja, lite märkligt är det, och precis som du så kanske jag var beredd att betala någon/några tusingar mer för denna än en Now eller One etc. Men inte så mycket...fy :)
Calle S 2023-09-07 23:16
Nä, precis. Och en vanlig Now+ för 1700 spänn tar samma typer av film, både 600 och i-Type. Så ingen skillnad där.
Makten 2023-09-08 09:30
Å andra sidan, den har ju alla funktioner som övriga billiga modeller saknar. Typ allt man nånsin skulle kunna önska sig. Klart den blir dyr då. :-)

Synd att inte Fuji gör nåt liknande för Instax, som av allt att döma är en bättre film (om än i mindre format).
Calle S 2023-09-08 10:26
Nä visst det, stämmer. Fast strax under nio lapp är rätt tokigt. Tidigare modeller har redan AF. Skärpan, eller kanske frånvaron av den är inte problemet.

Sedan; att kunna ställa exponeringen är kanske fiffigt. Men jag har kört väldigt mycket Polaroid, och filmen är väldigt nyckfull. För att kunna ta kontroll över exponeringen måste man då först ta en bild, vänta några minuter för att se resultatet om man måste ta en ny bild med annan exponering.

Japp, Instax har lite bättre kvalitet, eller man kanske ska säga mindre dålig:-) Den påminner mer om lite halvdassiga bilder från en billig kompakt från 80-talet. Polaroid, om man nu vill ha lite konstnärlig low key, är mycket roligare.
Instax Square finns för övrigt till bland annat Hasselblad.
PMD 2023-09-09 15:24  
Polaroid kör med aktiv autofokus igen. SX-70 OneStep från 1978 var den första spegelreflexkameran med autofokus, men den hade sonar.
Lidar kanske är mer pålitligt? Sonar går väl inte så bra att fotografera genom glasrutor med, gissar jag.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS