Artiklar > The Frame - tv som smälter in bland tavlorna

The Frame - tv som smälter in bland tavlorna

TV:n som en tavla.

The Frame har funnits ett tag - nu finns den i flera storlekar. TV:n är utformad som en tavelram för att smälta in bland övriga tavlor. Det finns en rad utbytbara ramar i olika färger. När The Frame är avstängd och man använder Art Mode visar den konst istället för att vara en svart ruta.

Vid medlemskap i Art Store får man tillgång till konstsamlingar och fotografier, från klassiska till dagsaktuella. Det går att ladda upp egna fotografier, antingen via en app eller usb-minne. Det finns en rad filter till fotografierna.

The Frame har rörelsedetektor; skärmen slås automatiskt på när man är i närheten och stängs av när man lämnar den.

Enligt Samsung har The Frame 100 procent färgvolym och hög kontrast med Dual LED. The Frame läser av rummets ljusförhållanden och justerar skärmens ljusstyrka och kontrast. TV:n finns i en rad storlekar, från 32” till 75”. Den minsta 32”, kostar 5990 kronor, och den största, 75”, 29 990 kronor.Publicerad 2020-06-24. Läst av 2172 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-06-24 14:36   jonas18z
”Art Store för endast 49 kronor per månad får du obegränsad tillgång till ett stort utbud av konstverk, från klassiska mästerverk till samtida konst.”

Vore intressant att veta hur stor andel som tecknar detta abonnemang.
lonian 2020-06-29 15:49
Ja att hyra en tavla för 50kr i månaden är ju helt sjukt.
2020-06-24 23:31   Ventures
Har en 65". Helt ok tv. Vad som är tråkigt är att man inte kan välja paspartout på egna bilder och inte välja att bilden fyller hela skärmen, vilket går med de förinstallerade bilderna. Sedan får bilden inte ha för många pixlar (bxh) så man får anpassa bilden innan.
Att den sitter dikt mot väggen med det medföljande väggfästet är bra. Ljudet är förvånansvärt bra trots att inga skrymmande högtalare syns. Skärmen drivs via en c:a 4 meter lång, tunn genomskinlig kabel från en låda där alla anslutningar också finns. Också det praktiskt.
Skärmen är inte helt jämnt belyst om man ska vara kritisk. Jag är ingen tv-expert så jag kan säga om någon annan 65-tummare är bättre.
PMD 2020-06-25 13:13
Används en specialingång för att visa bilder?
Arne Bivrin 2020-06-25 18:42
Jag har 55"-modellen och är nöjd med den som tv. Den ansluter till hemmanätverket via WiFi eller trådat. Den har ingång för USB och hdmi. Egna bilder laddas över till tv:n och om man sparar bilderna i 16:9-format och 3840x2160 pixlar fyller bilderna hela skärmen. Det blir en stilig dekoration på väggen istället för en svart platta. Jag tycker bilden är bra och det är sällan kvaliteten stör. Tv:n kommer med inbyggda/nedladdningsbara appar för strömningstjänster såsom SVTPlay, Netflix, C More, ViaPlay, HBO osv. YouTube och en webbläsare finns också med. Med Chromecast kan man dessutom enkelt spela upp material från smartphone, padda eller dator.

Tavelfunktionen gjorde denna tv till mitt förstahandsval.
2020-06-29 10:38   starnut
Tavelfunktionen är kul men i mitt tycke lyser den för mycket och känns inte som en riktig tavla hur mycket jag än ställer in den. Skulle säga att det funkar bäst dagtid, på kvällen blir effekten av att den lyser mycket tydligare. Jag uppskattar den optiska kabeln som är den enda anslutningen som leder ner till en svart box, bra om man vill slippa fula sladdar och kabelrännor på väggen. Ljudet är imponerande bra, känner inget behov av att komplettera det. Vet inte om det bara är vår men den är ganska buggig i sina appar, man får ofta trycka två eller tre gånger på svt play appen för att den ska starta. Sen kan den hoppa över till Netflix helt plötsligt fast att man tittar på ett program i svt play så jag brukar stänga de appar som inte används men det är lite krångligt då man måste in i respektive apps meny.

Merläsning