Artiklar > Wacom utmanas av Xencelabs Pen Tablet

Wacom utmanas av Xencelabs Pen Tablet

Uppstickaren Xenselabs släpper ny ritplatta.

Det finns flera tillverkare, men Wacom har länge varit ensam herre på täppan när det gäller ritplattor. Nu släpper nykomlingen Xenselabs en ny platta med olika tillbehör.

Med Xenselabs Pen Tablet följer två pennor i olika storlekar. Den lite tjockare har tre programmerbara knappar och den smalare har två. Pennorna har 8 192 stegs tryckkänslighet, känner av lutning och ska enligt tillverkaren vara mer eller mindre fria från fördröjning. 

Plattan har LED, för att underlätta att se vilket rit-område som är aktivt. För närvarande finns den i storleken medium, vilket skulle kunna skvallra om att flera varianter är att vänta. Den totala storleken är 320,5 x 232,5 x 8 millimeter, och arbetsytan är 261,7 x 146,7 millimeter. Plattan kan kopplas med USB eller trådlöst. Enligt tillverkaren ska batteriet hålla i 16 timmar.

Xenselabs Pen Tablet är relativt fri från knappar förutom tre stycken på överdelen. Vill man ha fler möjligheter finns Xencelabs Quick Keys Remote. Med den kan man programmera upp till 490 olika genvägar och snabbkommandon. Man kan också växla mellan olika grupper av kommandon för olika arbetsmetoder. OleD-displayen visar aktuella val.

Priset är 280 dollar, och 360 dollar i paket med Xencelabs Quick Keys Remote.Publicerad 2021-02-26. Läst av 1607 personer.

1 Kommentarer

2021-02-26 09:19   Dead_Silent
Quick Keys Remoten ser jättebra ut såhär på bild, tveklöst bättre än Wacoms motsvarighet. Jag har redan en Wacom-platta, men skulle gärna kombinera den med Xencelabs Quick Keys Remote och undrar om det är möjligt?

Merläsning

ANNONS
Smart Shooter 4 Tethering Software