Annons
Artiklar > Western Digital lanserar SanDisk Professional

Western Digital lanserar SanDisk Professional

SanDisk Professional - modulärt och snabbt.

Western Digital, mest kända för sina hårddiskar, äger även Sandisk. Nu lanserar de serien SanDisk Professional som ska appellera till yrkesfolk. Enligt företaget självt är det en produktlinje med premiumprodukter och lösningar för professionella och yrkesverksamma fotografer och kreatörer.

Minneskortet Pro-Cinema CFexpress VPG400 är ett nytt CFexpress-kort för videografer och filmfotografer som klarar videoinspelning på 400 MB/s.

Man släpper fyra modulära kortläsare. Pro-reader har ett USB-CTM-gränssnitt som stöder SuperSpeed USB 10 GB i sekunden. Läsarna finns för CFastTM, CFexpress, RED Mini-Mag Edition, CF, microSDTM och SDTM-kort. Man lanserar även en dockningsstation som kan ta flera läsare. Pro-Dock är lämplig för den som vill tanka flera kort samtidigt.

Professional-sortimentet ska enligt WD utökas löpande. De första enheterna ska finnas på marknaden under juni. För närvarande finns inga priser tillgängliga.Publicerad 2021-05-27. Läst av 2799 personer.

11 Kommentarer

Marcus Johansson 2021-05-28 00:14  
Ja, vad ska man säga? Det kan ju vara så att det ligger nära till hands att få synas och kanske sälja gamla prylar i ny lansering som om det skulle vara bättre med hänvisning till proffsen? Låter bra och ger gratis annonsering genom journalister :) //icepic
Anders Eriksson 2021-05-28 20:20
Gamla prylar? Ingen av prylarna går ju ännu att köpa ...
Astacus 2021-05-28 08:09  
Varför inte ett XQD-fack också? (Ingen ironi, bara en undran)
joakim d 2021-05-28 10:59
XQD och CFExpress har samma fysiska dimensioner och är i övrigt väldigt lika så antagligen klarar CFExpress varianten båda korttyperna
törnan 2021-05-28 21:18
Jag ställer mig tvivlande till att det kommer funka, det är inte ens alla XQD-läsare som läser alla XQD-kort av olika generationer.
Grevture 2021-05-29 00:09
XQD-läsare byggda för XQD 1 kan inte läsa XQD 2-kort, men läsare som är byggda för XQD 2 kan läsa både XQD1- och XQD 2-kort. CFExpress 1 kan ju i lös mening sägas motsvara XQD 3 och om de inte hittat på något väldigt underligt borde en sådan läsare alltså klara både XQD1- och XQD 2-kort.

Historiskt har det ju generellt varit så att kortläsare varit bakåtkompatibla, så var det ju med CF-kortläsare och så har det generellt varit för SecureDigital-kortläsare. Har svårt att se varför man skulle göra annorlunda med XQD/CFExpress.
törnan 2021-05-31 20:39
Är det så Martin? Du har garanterat bättre koll än jag men min läsare fixar mina nya kort (G och M) men inte det äldsta (H) som jag har.
Jag har hela tiden antagit att det berott på att H-kortet är äldre men så är det kanske inte?
Grevture 2021-06-01 22:26
Jonas: Jag lade in en brasklapp i mitt svar - "om de inte hittat på något väldigt underligt" ... :-) Men jag borde varit ännu tydligare med att det jag beskrev är hur det borde funka - ur teknisk synpunkt finns det inga skäl att äldre kort inte skall gå att läsa i nyare kortläsare. Sedan kan ju tyvärr tillverkare av kortläsare klanta till det.

Tyvärr finns det ju exempel just på att man ibland agerat lite underligt. Om jag inte helt minns fel har jag läst om i alla fall en CFExpress-läsare (minns inte märke dock) som inte läste XQD-kort. Medan andra gör det.

Nu är vi ju i början av en ny kortstandard och även om många säkert glömt det så var det rörigt i början även med CF-korten, med varierande grader av stöd för olika generationer av DMA/UDMA i kortläsare. Men med tiden redde det ut sig och sedan många år kan man ju utgå från att i princip alla CF-kort funkar i alla kortläsare. Vi borde få en liknande utveckling med XQD/CFExpress även om det säkert kommer att hacka lite ett tag först.

Jag misstänker att det som ställer till det är snålhet och/eller brådska när man designar kortläsare: Man implementerar enbart stöd för en version av den aktuella PCIe-protokollet och "glömmer" de äldre som ju också används. I kameror går ju sådant att lösa med firmware-uppgraderingar, men det lär nog tyvärr ingen kosta på kortläsare där det nog snarare blir att man med tiden uppgraderar de man säljer, antingen lite i smyg eller via en ny version.
jonas18z 2021-05-30 00:34  
Lexar hade något likande system tidigare och de som investerade i det idag är väl körda?

Känns inte som man kan köpa en sådant system förens det är en allmän standard. Dessutom kommer interface är blir gammal också i själva lådada
Yoka 2021-05-30 09:13  
Skräp, och åter pryl skräp
Ni får tycka vad ni vill om mitt uttal / utlägg, men det är skrivbords skräp
T ex. Portabel Kortläsare till M2 kort på antalet Terra, Det blir blixt snabbt.
Gärna skicka dessa kort åt skogs och kör M2 kort rakt i kameran.
nkarlsson78 2021-05-30 22:35
Du menar alltså att man ska bygga in PCI express och NVMe i kamerorna?
annons

Merläsning

ANNONS