Annons
Kalender > Visa aktivitet

Queejna, Elin Berge

30 november - 5 januari
Plats: Galleri Kontrast, Stockholm | http://www.gallerikontrast.se/

Utställningen Queejna visar bilder ur Elin Berges tidigare serier ”Suicide Girls” (2004), ”Slöjor” (2006), ”Bara Bröst” (2008), ”Drottninglandet” (2009), Kungariket (2015) samt nyare arbeten som ”Predators” (2018) och ”Awakening” (pågående arbete).

Titeln på utställningen Queejna kommer ifrån det dialektord som den västerbottniska författaren Sara Lidman använde i betydelsen ”kvinna”.

VERNISSAGE lördag 30/11 kl. 12-16 Utställningen visas 30/11 2019 – 5/1 2020.

I Elin Berges fotografi används kameran för att få syn på och reflektera över samtida fenomen i vår verklighet. Genom åren har hon konsekvent närmat sig olika grupper av kvinnor som begränsas av stereotypa föreställningar. Elin Berge skildrar kvinnorna som individer med möjligheter till eget handlande och styrka, mitt i en verklighet av förtryckande strukturer.
Fotografierna väcker angelägna frågor som till exempel: Varför anses det feminina ha lägre status än det maskulina? Och vem äger rätten till den kvinnliga kroppen?

Elin Berge är prisbelönt dokumentärfotograf och har i många år utforskat världar som kretsar kring kvinnors kroppar, identiteter och övertygelser. Genom att skildra de fenomen hon möter med en medveten och öppen blick har hon lyckats skapa rum för reflektion och fördjupad dialog med sina bildserier. Ett rum där betraktaren bjuds in att ifrågasätta sina invanda föreställningar.

http://www.gallerikontrast.se/

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS