Annons
Artiklar > Rocker släpper säker frakt och betalning

Rocker släpper säker frakt och betalning

Sen förra året så har Blocket haft ett smart upplägg där man som säljare kan sälja med frakt och köpskydd. Nu finns den lösningen som fristående lösning och kan alltså användas vid affärer här på Fotosidan för affärer upp till 10 000 kr.

Med jämna mellanrum så blir folk lurade i vår Köp&Sälj då de betalar i förskott men kanske kan Rockers lösning minimera sånt.

DHL är partner för frakten. Priset för frakt och köpskydd betalas av köparen där köpskyddet börjar på 25 kr och går i en stege upp till 195 kr (försäljningspris 9 999 kr). Frakt har begränsning i vikt (max 20 kg) och storlek (Längd: Max 120 cm, Längd + bredd + höjd: Max 200 cm) och priset går också i en stege.

Upplägget blir att du först skapar upp "annonsen" hos Rocker och sen skapar din annons här på Fotosidan (eller kompletterar befintlig annons) och i annonsen så lägger du med Rocker-koden. Sen genomförs köpet via Rocker.

Information om processen hittar man på pay.rocker.com.Publicerad 2024-04-17.

5 Kommentarer

jpgrahn 2024-04-17 18:54  
Bra initiativ. Säger någon som själv gått på en nit från en annons på Fotosidan. Har inte läst på Rocker men finns det ett säkert sätt ifall säljare och köpare inte kan komma överens?
Svar från David Elmfeldt 2024-04-17 19:03
Hittade "Vid skador eller dolda skador görs reklamationer till DHL inom tidsram som de anger på sin hemsida och via deras kontaktformulär som du hittar via länken nedan: Anmäl din skada | DHL Freight | Sverige

Om varan inte motsvarar säljarens beskrivning kontaktar du Rocker snarast men senast inom 24 timmar från att paketet hämtades ut för att använda Köpskydd. Det innebär att du kan vända dig till Rocker för att få hjälp med medling för en vara som avviker väsentligt från säljarens beskrivning och är värd högst 10 000 kr."
Jan Olof Härnström 2024-04-17 19:19
Det är upp till säljaren och köparen att komma överens och "göra upp".
Det finns inget tryggt köp typ ångerrätt mellan privatpersoner. Man säljer en vara i befintligt skick och det är köparen som har undersökningsplikt (innan köpet genomförs)

Det innebär att om säljaren vill ge köparen ångerrätt så bör detta göras skriftligt t.ex via meddelanden.
Svar från David Elmfeldt 2024-04-18 08:18
Ja det stämmer såklart och något man bör tänka på (men det tror jag alla gör). Här avses processen innan.
Jan Olof Härnström 2024-04-21 16:20
Jag förstår inte vad du menar med "här avses processen innan".
Det är väl inte så mycket Rocker kan göra om köparen och säljaren är oense. Om en vara avviker väsentligen från säljarens beskrivning är en tolkningsfråga. Man kan undra hur medlingen går till och vad som gäller då med innestående betalning etc.
Svar från David Elmfeldt 2024-04-21 16:50
"Vid skador eller dolda skador görs reklamationer till DHL inom tidsram som de anger på sin hemsida och via deras kontaktformulär som du hittar via länken nedan: Anmäl din skada | DHL Freight | Sverige

Om varan inte motsvarar säljarens beskrivning kontaktar du Rocker snarast men senast inom 24 timmar från att paketet hämtades ut för att använda Köpskydd. Det innebär att du kan vända dig till Rocker för att få hjälp med medling för en vara som avviker väsentligt från säljarens beskrivning och är värd högst 10 000 kr."

https://pay.rocker.com/hjalp
larsol 2024-04-19 19:31  
Vore bra om högsta summan var minst 20000:-
PMD 2024-04-24 20:39  
Förbinder man sig att följa Rockers medlingsbeslut när man säljer eller köper något med Rockers transporttjänst?
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS