Artiklar > Roines fågelbok nominerad till Augustpriset

Roines fågelbok nominerad till Augustpriset

Den svenske fotografen Roine Magnussons senaste bok Nära fåglar har nominerats till Augustpriset, ett prestigefyllt litteraturpris.

Boken Nära fåglar finns med bland de nominerade i kategorin Årets fackbok och är gjord tillsammans med författarparet Mats och Åsa Ottosson.

I nästa nummer av Fotosidan Magasin (nr 7/2017) berättar Roine Magnusson i en lång intervju om hur han jobbade med bilderna till boken. Han har fotograferat fåglar i studiomiljö för att lyfta fram varje fågels karaktär. Bilderna är resultatet av ett mångårigt sökande efter ett nytt sätt att fånga fåglar på bild. 

Texterna behandlar människornas relation till fåglar ur ett historiskt och biologiskt perspektiv.
– Vi försöker inte begripa varför fågelskådare är intresserade av sällsynta fåglar. Vi är mer nyfikna på varför så gott som alla människor berörs av de vardagligaste fågelupplevelser: av rödhakens blick, av talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, av måsarnas vita tecken på sommarhimlen. Varför just fåglar?, berättar Mats och Åsa Ottosson.

Den 27 november avslöjas vinnaren på Augustgalan.Publicerad 2017-10-24. Läst av 3358 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Merläsning


Miops Capsule360