Annons
Kalender > Visa aktivitet

Skrot - Joakim Lloyd Raboff

19 februari - 28 februari
Plats: Galleri Västra Hamnen, Malmö

"Skrot" är årets första fotoutställning på Galleri Västra Hamnen. Fotografen Joakim Lloyd Raboff har plåtat skrot runt om i världen och visar upp sina bilder 19-28 februari.


Vernissage 19:e  kl 15-18.

 

Mer skrot åt folket!

Det säger fotografen Joakim Lloyd Raboff som 19-28 februari ställer ut bilder på skrot på Galleri Västra Hamnen i Malmö. Skrot som han hittat över hela världen.

Interesset för skrot och fascinationen för ämnet återvinning har funnits länge enligt Joakim Lloyd Raboff, som till vardags jobbar som fotograf i Malmö.

– Bilderna kommer från platser jag besökt under flera reportageresor för olika tidningar. Det är nästan lite ironiskt att jag oftast hittat motiven nära extremt tillrättalagda semesterparadis och populära turistdestinationer runt om i världen.

Fotografierna – som visas på återanvänd bilplåt – har motiv från bl a Kuba, Thailand, USA, Guatemala, Island, Tyskland och Sverige.

Med skrotbilderna säger sig Joakim Lloyd Raboff vilja lyfta fram det intressanta och ibland oerhört vackra i sönderrostade och övergivna prylar som bara väntar på att användas på nytt.

Bilderna är stora, färgerna mättade och motiven ibland så abstrakta att de lämnat det dokumentära och är istället mer måleriska i stilen.

Joakim har en bakgrund som bildkonstnär och attraheras av möjligheten att lämna fotokonstens ibland lite introverta, tekniska besatthet.

– Jag har låtit färgerna som finns i motiven ta riktigt stor plats så att de får lov att bli ännu viktigare del av bildernas komposition. Varje foto har sin egen story och jag har vävt vidare på den och därigenom skapat nya, egna och förhoppningsvis intressanta kapitel.

Öppettider:
vardagar kl 10-17
helger kl 12-15

 


www.gallerivastrahamnen.se

Intresse - Digital efterbehandling, Intresse - Konstfoto, Utställning, Vernissage
Tipsare: JLR

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B+W Filter