Annons
Kalender > Visa aktivitet

Slöjor - Elin Berge

24 maj - 30 september
Plats: Stockholms läns museum, Stockholm | http://www.stockholms.lans.museum.se

 

Varför bär man slöja? Vad symboliserar slöjan? Vad är frihet? Vad är tvång? Det är några frågor som har ställts av fotografen Elin Berge när hon har rest runt i Sverige och porträtterat unga muslimska kvinnor med slöja.
I utställningen Slöjor tar 23 svenska kvinnor plats på väggen för att berätta om sina tankar kring slöjan. Idén med utställningen är att nyansera den muslimska huvudduken som fått en sådan laddning i vårt samhälle att alla vill ha en åsikt. Fotografierna visar hur en grupp unga kvinnor uttrycker sig med kläder, hur olika slöjan kan bäras beroende på ursprung och åsikter, och att skälen till att bära den kanske inte är så förutsägbara som man kan tro.

Elin Berge
Elin Berge är född i Stockholm 1978. Hon började sin professionella fotografkarriär på Västerbottens Folkblad i Umeå. Sedan dess har hon gått Nordens Fotoskola Biskops Arnö, arbetat på Dagens Nyheter och blivit publicerad i de flesta stora tidningar i Sverige. Sedan 2006 är hon en av åtta medlemmar i fotogruppen Moment Agency som samarbetar för att kunna arbeta med bildjournalistik.

Öppettider:
tisdag - onsdag 12-17
torsdag 12-19
torsdag 12-17 under sommaren
lördag - söndag 12-16

Fri entré 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS