Annons
Kalender > Visa aktivitet

Speed of Life - Mikael Jansson

26 maj - 12 augusti
Plats: Kulturhuset, Stockholm | http://www.kulturhuset.se/

Fotografen Mikael Jansson har under tre år följt motorsportens Formel 1 runt om i världen: Monaco, Bahrain, São Paulo och flertalet av de andra 17 banorna. Han har fångat fartvidundren och de dödsföraktande förarna, fått tillträde till depåernas slutna värld och träffat den hängivna publiken. 
 
I utställningen Speed of Life ses hela förloppet: de framrusande bilarna, molnen av avgaser och gummipartiklar utmed banan, myllret av svettiga mekaniker och den ensamme fokuserade föraren. Bilderna flödar av rörelse som visar den fart och kraft som frigörs, men här finns också ögonblick av stillhet reflekterade i hjälmvisiren.

På den färgstarka ytan ses avtryck och referenser till mode, reklam, kommers och glamour som en del av vår tids populärkultur. Men bakom framträder en gladiatorvärld som ger gestalt åt den tränade tävlingsmänniskan, det manliga spelet och de instinkter som driver hela maskineriet vidare år till år. Mikaels bilder blir skarpa iakttagelser av båda sidorna, i vackra, skitigt korniga bilder.

Öppettider

Tis11:00-18:00
Ons11:00-18:00
Tor11:00-18:00
Fre11:00-18:00
Lör11:00-16:00
Sön11:00-16:00

 

 

http://www.kulturhuset.se/

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS