Annons
Kalender > Visa aktivitet

STEREO - Ulf Rehnholm

15 februari - 19 april

Ulf Rehnholm är Eskilstuna konstförenings stipendiat 2020. I utställningen Stereo presenteras ett antal fotomontage där bilder har satts ihop på ett oväntat sätt för att befria betraktaren från vardagens illusioner. Med bilderna vill han väcka nyfikenhet och öppna upp för nya tolkningar.

I utställningen ingår även en serie anaglyph bilder som får stereoskopiska effekter vid bruk av 3D-glasögon med olikfärgade linser. Genom att experimentera med den fotografiska bilden leker han med våra sinnen.

Ulf Rehnholm, född 1967, har deltagit i flera separat- och samlingsutställningar och hans konst har bland annat visats på Liljevalchs vårsalong, Konstnärshuset i Stockholm, Champagnehuset Joseph Riga samt Deiglan gallery på Island. Han har fått Landstinget Sörmlands kulturstipendium, blivit utnämnd till Årets Sörmlandskonstnär av Konstfrämjandet och mottagit en Eskilsstatyett för sina insatser inom kultur.

rehnholmphotoart.se

Eskilstuna konstförening delar varje år ut ett stipendium till en förtjänstfull konstnär med anknytning till Eskilstuna. Första gången stipendiet delades ut var 1961.

4 april kl. 14:00 håller Ulf Rehnholm en föreläsning på Eskilstuna konstmuseum där han prata om hur viktig betraktarnas upplevelser av bilderna är och hur tankarna har gått under planeringen av utställningen. 

Utställningen arrangeras av Eskilstuna konstförening.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS