Kalender > Visa aktivitet

Swedish Blue I, Thomas H Johnsson

7 mars - 26 april
Plats: ARBETETS MUSEUM, Norrköping | https://www.arbetetsmuseum.se/utstallning/swedish-blue/

En personlig och konstnärlig utställning om ett Sverige som sällan syns. Drygt 100 bilder i format 13x13 cm snyggt inramade.

Thomas har jobbat 10 år med detta projekt. Han har rest runt i Sverige och sett med sina fotoögon på småorter som inte syns från Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Även fototekniskt intressant. Thomas hade mest kört svartvit småbild men testade att ta färgbilder med sin gamla Hasselbladare och Kodak Portrafilm. Dom vart helt kass, men efter ett tag såg Thomas att de ju hade det uttryck han var ute efter. Det visade sig att han använt utgången film. För att fortsätta på spåret lärde han sig att förbelysa filmen lite. Han lämnar in filmen för framkallning, men skannar själv på en high-end skanner Imacon och printar ut själv för att hålla det valda uttrycket.

Det är en hel del melankoli i bilderna. Men tittar man noga finns det detaljer överallt. Glöm inte eventuella läsglasögon!

På väggen i Arbetets Museum pryder  Lars Winnerbäcks lyrik en av väggarna.  "Här är sista hållplatsen     -----   varsågod och lev". Den anger på sitt sätt tonen och ska bli prolog i den kommande boken. 

 Mars 2020 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS