Artiklar > Svensk vinnare i Sony World Photography Awards

Svensk vinnare i Sony World Photography Awards

Foto: Marcus Westberg

 

Med bilden ”Spread’em” har den svenske fotografen Marcus Westberg vunnit förstapris i en av världens största fototävlingar, Sony World Photography Awards.

Marcus Westberg belönas med förstapris i den nationella klassen för Sverige. Han deltar även i den öppna klassen i kategorin ”Natural World”. Vinnare i den klassen meddelas under prisutdelningen i London.

Så här berättar han om vinnarbilden:

– I stället för att posera snyggt på andra sidan vattenhålet, pressade sig denna giraff mellan vattnet och gömstället jag satt på, vilket gav mig ett annorlunda perspektiv än vad jag hade föreställt mig att jag skulle fånga, säger han och fortsätter:

– Känslan av att ha sett och fotograferat något speciellt är extra skön efter flera dagars tålmodig väntan. Men dessa dagar saknar verkligen inte värde. Att spendera tid i naturen är otroligt viktigt för att fostra samhörighet och förståelse med världen runt omkring oss, något som behövs nu mer än någonsin.

Den 16 april hålls prisutdelning för Sony World Photography Awards i London. Dagen efter börjar en utställning med vinnarbilderna på Somerset House i London. Utställningen pågår fram till den 4 maj.Publicerad 2020-02-23. Läst av 3840 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2020-02-24 01:01   Hujeta
Kul bild! Molnet till höger ger en snabb illusion att giraffen sticker ut huvudet åt höger och tittar bakåt.
2020-03-01 15:29   Erik Mofjell
Stort grattis!
/Erik

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar