Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Svensk vinnare i Spider Awards 2009

Svensk vinnare i Spider Awards 2009

Den förtrollande vinnarbilden "Julia", som kammade hem en svensk vinst i amatörklassen i porträttkategorin. Foto: Monika Manowska.
Den internationella fototävlingen Spider Awards har just gått av stapeln. Fotosidan vill passa på att gratulera och uppmärksamma tre medlemmar som placerat sig väldigt bra i tävlingen.

Bland 2009-års upplaga av Spider Awards fanns många svenska fotografer nominerade och även en svensk förstaplacering i amatörklassen för porträtt - Fotosidanmedlemmen Monika Manowska.

- Det är andra gången jag vinner denna klass, därför blev jag så super glad. Trodde aldrig det skulle bli jag, det fanns ju så många andra fantastiska porträttbilder med i tävlingen. I alla fall så var det en stor överraskning att jag hoppade i luften när jag såg att min bild hade fått förstaplaceringen.

Vill du berätta om när du fotograferade vinnarbilden?
- Jag tog bilden förra året, det var inget speciellt tillfälle, som vanligt när min kompis Edyta kom till oss med sin dotter Julia som jag har fotat i många år så tog vi kameran och skojade lite. Julia gillar att bli fotad och jag älskar att fota Julia. Hon vet precis hur hon ska titta i kameran och jag vet kanske hur jag ska fånga henne.

Pernilla Esbjörnsson knep en nominering i amatörklassen för stilleben med sin bild "Peace Lily".
- Nomineringen känns overklig men också sjukt bra. Jag har haft en oinspirerad period när jag inte fotat så mycket och tvivlat på min drivkraft. Att bli nominerad känns som en spark i baken och det behövde jag just nu, berättar Pernilla Esbjörnsson till Fotosidan.

Håkan Strand placerade sig också i ett flertal kategorier, bland annat i naturklassen för professionella fotografer där han fick en "Honorable Mention".

Grattis till fina bilder och vinster önskar Fotosidan!

Läs mer om Spider Awards här och lägg ett ögonblick på att spana in de övriga fina bidragen.

Publicerad 2010-02-05.

"Peace Lily" förtrollade juryn till en nominering i amatörklassen för stilleben. Foto: Pernilla Esbjörnsson.

Den vackra naturbilden "By the Water, II" fick en Honorable Mention. Foto: Håkan Strand.

9 Kommentarer

Mx-Erik 2010-02-05 08:56  
Det verkar som om porträtt med kort skärpedjup på fräkniga personer går direkt till "hall of fame" var än de publiceras.

Inget ont menat, bara en iaktagelse.
monsfornander 2010-02-05 09:37  
Grattis Pernilla!

Måns
monalisa 2010-02-05 09:49  
Halo :-) Hej och tack!!!
jag har mejlat nu......
Det känns overkligt!!!
Och så underbart!
Ulrica Holm 2010-02-05 11:17  
Grattis till alla tre! :-)
Malin Ward 2010-02-05 12:05  
Stort grattis till er alla :O)!!!!!! Jag blev bara förvånad att Monica tävlade i amatörklassen då jag trodde Monica jobbar/var professonell fotograf :O).Tjohhoo vad kul att tre svenskar placerade sig så bra :O)!! Grattis! Mvh Malin
Lego 2010-02-05 15:04  
@Anna Kanske kan bero på att artikelförfattaren gratulerar och uppmärksammar tre (3) medlemmar. Hittar inte Kauppis på fotosidan.
Roq 2010-02-05 15:21  
Jodå, han är med här på FS http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=87653
monalisa 2010-02-05 15:29  
Tack alla :-)
Malin jag är alltid amatör... :-) ser mig som det hela tiden... det har nog med min självbild att göra...
kramar!!!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS