Annons
Kalender > Visa aktivitet

Tillfälligt stängt

23 mars - 26 mars
Plats: Galleriet c/o Indigo, Sigtunagatan 14, Stockholm | https://www.instagram.com/tillfalligtstangt/

Covid-19 klassas inte längre som en samhällsfarlig sjukdom, vi har tillgång till vaccin och vill nog alla gå vidare efter pandemin. Sverige upplevde aldrig någon riktig lockdown, så som andra länder, men visst påverkades också vi av nedstängningar, restriktioner och avstånd.

Barnen ville såklart hitta på saker, men under pandemin blev ju det tråkiga svaret ofta att det inte gick på grund av smittospridning och att favoritställena var tillfälligt stängda. En märklig tid. Som fotograf ville jag dokumentera detta på något sätt, så jag började ringa runt.

Min då femåriga dotter Selma och jag fick exklusivt tillträde till 14 tillfälligt stängda platser - ställen som normalt sett sprudlar av liv och rörelse - och fick som enda besökare komma in och dokumentera det tomma, ödsliga som stod i sådan stark kontrast till hur det brukade vara. Resultatet har nu blivit en fotoutställning med ett tjugotal motiv, där min lilla dotter står ensam i dessa fantastiska och helt folktomma lokaler. En liten tjej med munskydd som är den enda besökaren på hela Naturhistoriska museet, den enda personen på Liljevalchs och den enda i publiken på både bio och teater.

Selma och jag är enormt stolta över vårt fotoprojekt, som vi kallar Tillfälligt stängt, och utställningen kommer dessutom att visas på Historiska museet under juni, juli, augusti.

Bilderna premiärvisas på ett vernissage nu på torsdag, den 23 mars, från kl. 17.00 och då finns både jag och min nu åttaåriga dotter på plats. Vi vill gärna berätta om vårt projekt då vi tycker att vi har lyckats skapa något vackert av något så eländigt. Vi vill också att bilderna ska fungera som en påminnelse från tiden som vi inte vill uppleva igen.

Varmt välkomna på vernissage den 23 mars från kl. 17:00 på Galleriet c/o Indigo! Utställningen Tillfälligt stängt visas 23–26 mars.

Instagram: @tillfalligtstangt

Plats: Galleriet c/o Indigo.

Adress: Sigtunagatan 14, Stockholm.

Öppettider:

23 mars, 17:00-20:00

24 mars, 12:00-17:00

25 mars, 12:00-16:00

26 mars, 12:00-16:00

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS