Annons

Fotosidan Magasin

Fotosidan Magasin > Artiklar-Nyheter > Två nya nummer av Fotosidan Magasin ute i butik

Två nya nummer av Fotosidan Magasin ute i butik

Inte nog med att vi precis givit ut ett nytt nummer av Proffsfoto – nu kommer även två nya nummer av Fotosidan Magasin. Nr 6 som är ett vanligt nummer med svartvitt som tema och nr 7 som är ett specialnummer om fotoprylar.

24 SIDOR SVARTVITT
Fotosidan Magasin tar ett rejält grepp om temat svartvitt. Vi tipsar om fotoböcker, intervjuar den duktige FS-medlemmen Jan Bernhardtz, vi låter frilansaren Mattias Lundblad berätta om hur han jobbar analogt och digital. Han ger också bildkritik på läsarnas svartvita bilder. Slutligen ger vi i tips om två bra metoder för svartvittkonvertering.

Förutom svartvitt ger duktiga proffsfotografer kritik på bilder med tema Naket, Fjäll och Färg&Form.

Vi gör också ett reportage om undervattensfotografen Tobias Dahlin.


I den tredje delen av Ljusskolan lär Erik Thor ut hur man bygger sina egna ljustillbehör.


Testkamerorna i nummer 6 är de två spännande kamerorna Sony A77 och Nikon V1. Sonykameran är en semiproffskamera med 12 bilder per sekund och elektronisk sökare. Nikon V1 är Nikons första spegelfria systemkamera och har en unikt snabb autofokus.40 PRYLAR FÖR SPORT - PORTRÄTT - MAKRO OCH VILDA DJUR
Eftersom tester bara utgör en liten del av Fotosidan Magasin har vi gjort ett specialnummer kallat Fotoprylar för att tillgodose den stora efterfrågan på tester.

I specialnummret (nr 7/2011) testar vi 40 olika fotoprylar: Stativ, telezoomar, studioblixtar, fotoryggsäckar, makroobjektiv, sportkameror, porträttobjektiv med mera.

Tidningen är uppdelad i fyra motivområden: Sport, vilda djur, makro och porträtt. Eftersom det är ett nummer av Fotosidan Magasin valde vi även att låta en del proffs inom de fyra områdena visa sina bilder och ge tips på hur de fotograferar. Proffsen är: Elin Torger (makro), Jonas Lindkvist (sport), Staffan Widstrand (vilda djur) och Christian Örnberg (porträtt).Här kan du läsa om hur pryluppslagens bilder kom till i studion.

Tidningen Fotoprylar är formellt Fotosidan Magasin nr 7/2011.Publicerad 2011-11-09.

Merläsning

ANNONS