Artiklar > Fotoutställning för att lyfta nationalstadsparken

Fotoutställning för att lyfta nationalstadsparken

Foto: Johan Lind/N

 

Naturfotoutställning vid Nybroplan - Prins Carl Philip invigde.

WWF och Kungliga Djurgårdsförvaltningen arrangerar en fotoutställning i Nybroplan, Stockholm där de uppmärksammar Nationalstadsparkens 25 årsdag. 28 bilder av nio fotografer som visar natur och djurliv ställs ut.

Henrik Waldenström, WWF, är projektledare för utställningen. Den behövs för att skapa motvikt mot exploateringar i parken, anser han. 

Nationalstadsparken behöver lyftas inte minst när det gäller dess naturvärden. Med vackra bilder skapas ett mentalt skydd”, säger han till Fotosidan.

Foto: Johan Lind/N

Invigde utställningen gjorde Prins Carl Philip, via länk. Han sade bland annat:

Jag har själv ett stort intresse både för natur och naturfotografi. Och när jag fick möjlighet att se de här bilderna i förväg så slog det mig att de inte bara är vackra utan också visar den fantastiska mångfald som präglar Nationalstadsparken. Det här är en park som rymmer allt från rovfåglar till kungliga slott. En vidsträckt plats med värdefulla natur- och kulturlandskap, omsluten av en växande storstad – och skyddad av sin ställning som nationalstadspark. Och framför allt är den är öppen för alla – stockholmare och besökare – året om och dygnet runt.

Magnus Elander/N har varit kurator, Henrik Ekman/N har skrivit bildtexterna och Eva-Jo Hancock står för grafisk form. Utställningen pågår till 13/9. Måndagar 17/8, 24/8, 31/8, 7/9 klockan 15:00-17:00 är det fri guidning för allmänheten av Henrik Waldenström. 

Läs mer på WWF:s sajt.Publicerad 2020-08-15. Läst av 1547 personer.
2020-08-15 23:04   PMD
Det var en trevlig liten video. Trivsamt att lyssna på herrar Elander och Ekman berätta om parken, dess historia och dess invånare.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS
Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar