Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Mattias Klum visar naturbilder i Ultra-HD

Mattias Klum visar naturbilder i Ultra-HD

Den nyligen promoverade hedersdoktorn Mattias Klum visar just nu sina mäktiga naturbilder på Ultra-HD-skärmar (4K) i Mood-gallerian i Stockholm. Flera av bilderna har varit publicerade i National Geographic.

Mattias Klum blev hedersdoktorer vid Stockholms universitet vid en promovering den 27 september. Läs mer här.

Samtidigt är Mattias Klum ständigt aktuell med nya egna projekt och reportage för National Geographic. Mattias signum är bilder med en engagerande historia bakom.

Därför var det inte inte konstigt TV-tillverkaren LG kontaktade Mattias Klum när de ville använda sina nya Ultra-HD-skärmar för en fotoutställning i Mood-gallerian. Elektronikbranschen har i stort sett enats om namnet Ultra-HD som tidigare kallats 4K och har 4 gånger fler bildpunkter än full-HD.

Utställningen kallas "Upptäck detaljerna av livet självt" och pågår fram till den 13 oktober. Sen flyttar utställningen till de nordiska grannländerna.

Det är värt att besöka utställningen bara för Mattias Klums bilder, även om utställningen inte är så stor. Det är också en upplevelse i sig att se bilder på en så här pass stora och högupplösta skärmar.

Ultra-HD är ännu i sin linda. En del spelfilmer produceras i Ultra-HD och det börjar komma videokameror, projektorer och skärmar med Ultra-HD för konsumenter, även om prislappen ännu hög. En 55-tums Ultra-HD-skärm från LG kostar 45.000 kronor.


Träd, Danum Valley, Shaba Borneo. Dipterocarpus-träden är regnskogens skyskrapor som kan sträcka sig bortåt 70 meter upp i skyn. Under dem finns ett bredare, nästan heltäckande trädtak på 30–40 meters höjd som släpper ner väldigt lite ljus till marken.Av Magnus Fröderberg
Publicerad 2013-10-02. Läst av 9195 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2013-10-02 18:30   Flash Gordon
Kan man titta på denna video någonstans? Min Retina skärm bör klara upplösningen.
Svar från froderberg   2013-10-02 18:36
Vilken video? Det är en stillbildsutställning.
Tberg   2013-10-02 21:17
3840 × 2160 är upplösningen på en 16:9 Ultra HD-panel, fixar din retinaskärm det?
Apkatt   2013-10-02 22:17
15" MBP har 2880 x 1800, så den klarar inte 4K, förhoppningsvis lanserar Apple en "Retina 2" med 4K om ett par MBP generationer :)
2013-10-03 11:38   Tony johansson
Varför nöja sig med att åka till utställningen ? Åk till Indonesien istället, och upplev det på plats. Själv var jag på Borneo för 25 år sedan...Det är det som jag tänker investera den resterande tiden som jag har till mitt förfogande på den blå planeten. Att resa. (Mellan perioder av arbete, det vill säga).

Bergsgorillorna i Rwanda lockar, bland så mycket annat...
niclasforsberg   2013-10-04 10:14
Håller med. Kontakta Anneli Utter för info vetja.
Inspirerande teknik.. men tyvärr så krävs det mer än teknik för att komma hela vägen. Mattias har bleknat lite på senare tid.. sakar magin som var så synonymt tidigare.
Kom igen.
/Niclas Forsberg
2013-10-04 10:51   Håkan jansson
LG behöver all reklam de kan få,jag hållar mig till Panna
2013-10-10 23:05   J Lennartsson
45000 för en 55" Ultra HD? När plattskärmarna kom i slutet av 90-talet kostade de omkring 1000 spänn per tum och 42 var en vanlig storlek och upplösningen var....ja inte mycket att hänga...på väggen?

Tveklöst så har teknologi blivit både bättre och billigare. Utvecklingskurvan kan onekligen se likadan ut för evigt men jag undrar var det ska sluta och vad kommer efter det?
Antipodian   2013-10-16 02:51
Utvecklingskurvan, visande 4K (UHD) http://en.wikipedia.org/wiki/XVGA#UHD_.284K.29_.283840.C3.972160.29 och vad som kommer efter ;-)

Merläsning

Placera din surfplatta nästan var som helst

Adapter för flexibel placering av surfplattor och mobiltelefoner. Läs mer...

Rätt film i kameran

Nils Bergqvist älskar att fotografera analogt och har testat en mängd olika filmsorter. I sin blogg presenterar han sina favoritfilmer. Läs mer...

Sanningen bakom bilden visas på Abecita

Sanningen bakom bilden är en utställning på Abecita konstmuseum där bevarandefotografen Tom Svensson och undervattensfotografen Jonna Bergström vill väcka uppmärksamhet kring utrotningshotade arter och nedskräpade sjöar och hav. Läs mer...

Surrealistiska fotografier visas i sommar

Sonja Hesslow är en fotograf som arbetar med iscensatt fotografi. Det innebär att hon skapar sina motiv utifrån sin fantasi – hon iscensätter dem. Under sommaren visas hennes bilder på Halmstads konsthall. Läs mer...

Rösta fram Mästerbilden 2019

Fotosidan Masters fyra omgångar är nu klara och nu har vi bara den prestigefyllda Mästarbilden kvar. Alla bilder som placerat sig topp 5 finns med att rösta på. Vinnaren vinner en Nikon D500 + AF-S DX NIKKOR 16-80 VR + sin vinnarbild i 70x100 inramad av Crimson. Vinnaren presenteras på vernissagen 6 juni på Galleri Kontrast. Lägg din viktiga röst på den bild du tycker är årets Mästarbild! Läs mer...

Panasonic Lumix S1R utsedd till årets kamera i Japan

Företagets toppmodell högst på prispallen i Camera Grand Prix 2019. Läs mer...

Ny finess i Lightroom och Adobe Camera Raw

Textur efterfrågat av användarna - släta ut eller framhäv detaljer. Läs mer... 8

Många nyheter i uppdaterad Lightroom-utmanare

ON1 Photo RAW 2019.5 släppt - dual mode och förbättrad historik bland nyheterna. Läs mer... 10

Artisten Ariana Grande stäms för bildstöld

Lade ut annan fotografs bilder på sitt Instagram - stäms av upphovsmannen. Läs mer... 4

Framtidens fototeknik

Fotosidans tekniske redaktör Martin Agfors berättar om vad vi kan vänta oss av fototekniken i framtiden. Läs mer...

Miops Smart Trigger