Artiklar > Visa din portfolio för Europas fotoexperter

Visa din portfolio för Europas fotoexperter

Foto: Landskrona fotofestival

 

Under Landskrona fotofestival ordnas en så kallad portfolio review, där kända förläggare och redaktörer kan titta på dina foton.

Portfolio review, eller portfoliovisning, är ett smart sätt att träffa och få kontakt med många förläggare, redaktörer och utställare på en och samma gång. Det är vanligt nere i Europa, och har börjat komma mer och mer till Sverige.

− Istället för att resa runt får man möjlighet att visa upp sitt bildmaterial för många fotokunniga under en och samma dag, säger Thomas H Johnsson, projektledare och curator för Landskrona fotofestival, i ett pressmeddelande.

Till festivalen kommer tio fotoexperter från både Sverige och Europa. Bland andra kommer Gösta Flemming (Journal), Mikaela Bosakova (Central European House of Photography) och Nadine Barth (Barthouse Culture) finnas på plats i Landskorna.

− Som deltagare kommer du att få möjlighet att träffa minst nio reviewers, säger Thomas H Johnsson.

Festivalen hålls 24:e augusti. Sista anmälan till portfoliovisningen är redan nu på onsdag, 10:e juli. Anmälan kostar 1.900 kronor inklusive moms. Medlemmar i Svenska fotografers förbund får 20 procent rabatt.

Information om hur du anmäler dig och vilka experter som kommer hittar du här.Publicerad 2013-07-09. Läst av 4350 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2013-07-10 02:33   Makten
Tvåtusen spänn för att bli "utvärderad" av det folk som sen eventuellt kan ge en anställning? Låter som ungefär samma bluff som i musikvärlden där talangfulla band ska betala hutlösa summor för att få uppträda i skitsammanhang istället för att få betalt.

Ursäkta, men det här verkar vara en riktig rövslickarfestival. Blir ens bilder bättre för att nån "expert" bekräftar det? Knappast. Det handlar förstås bara om att få in en fot i branschen, och tydligen kostar det pengar. I en sån bransch vill då inte jag vara delaktig.
borstahusbild 2013-07-13 23:22
Men snälla nån! Det var väl ändå ett lågvattenmärke till kommentar. Ingen tvingar dig och på det sätt du uttrycker dig (finns ingen censur på sidan?) så representerar du precis den stereotypa "artist" till fotograf som ser sig själv som oantastlig. Det finns många vägar att gå för att bli erkänd och detta är en. En annan är att skicka 100 bilder i veckan till ADs och bildredaktörer. Var och en gör som den vill eller hur?
Makten 2013-07-14 02:17
Så, vi har här att göra med en censurivrare. Mycket riktigt är det ingen som tvingar mig att läsa om detta, men jag betalar för medlemsskapet och kommenterar precis vad jag vill och med vilka åsikter jag vill.

Du får gärna förklara på vilket sätt jag skulle anse mig vara "oantastlig". Eller var det bara ett fint ord som du slängde ur dig utan att veta vad det betyder? Personligen har jag noll intresse av att bli erkänd.

Och visst gör var och en som de vill. Jag väljer att påtala att den här idén suger och hoppas att ingen med minsta självaktning väljer att sjunka så lågt så att han eller hon betalar tvåtusen spänn för att utvärderas av "experter" med klara intressen i branschen. Snacka om korruption.

Måste man fjäska sig fram så gör man bäst i att välja ett annat yrke. Åtminstone om man har ens ett uns av stolthet.
borstahusbild 2013-07-14 21:35
Men om jag förstår dig rätt så betalar du för medlemskapet här och åtnjuter därmed andras kommentarer på dina bilder. Vad är då skillnaden?
Makten 2013-07-15 04:51
Om du tror att jag får kommentarer för att jag betalar medlemsskap så har du fått något väldigt om bakfoten. Likaså om du tror att jag betalar för att få kommentarer. Jag betalar endast för att kunna skriva en blogg, där vem som helst får kommentera helt utan koppling till min betalning.
2013-07-14 15:36   Lajka11
Jag ska anmäla mig. En portfolioreview går ut på att möta tex många internationella bokförläggare samtidigt, vanligtvis är priset till för reviewernas resor och hotel. Jag tror inte att det fins något vinstintresse i detta. Jag har varit på andra tidigare och dom har varit mycket givande. Jämförelsevis låter Landskronas ovanligt prisvärd.
2013-07-15 23:40   Lajka11
Det verkar gå att anmäla sig fortfarande.

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar