Annons
Kalender > Visa aktivitet

Våtmarker av Malin Gezelius och Lena Källberg

4 februari - 12 mars
Plats: Galleri Kontrast, Stockholm | http://www.gallerikontrast.se/

Våtmarker är inte alltid vackra. Till det yttre ser de ofta oansenliga, tråkiga eller skräpiga ut. Men de är viktigare än de kanske ser ut; de håller naturen ren, de skyddar mot översvämningar, de binder koldioxid och de erbjuder idealiska miljöer för mängder av djur och växter.

Vernissage lördag 4/2 kl. 12-16

Bland mossar, myrar, kärr och träsk gav sig Malin Gezelius och Lena Källberg ut på jakt efter våtmarkens diskreta charm, och hittade storslagna former i litet format, djur och växtlighet som hämtade från urtiden, spår av varelser, rörelser i gyttja och dy, en ganska hemlig värld. En livsviktig miljö.

Malin Gezelius är utbildad vid Nordens fotoskola, inriktad på dokumentär- och konstfotografi. Hon har främst jobbat med bokproduktioner på Medströms bokförlag. Jobbar nu med egna fotoprojekt. Malin har medverkat i utställningar runt om i Sverige bl.a. tillsammans med Anders Onerup på Sädesmagasinet i Smedstorp, 2022, ”Amplexus” på Konstmagasinet i Katrineholm 2022, ”Våtmarker” med Lena Källberg i Sandviken 2021, ”Sommarutställningen” i Grythyttan 2019, ”Strömmar x 4”, Arvika konsthall 2018.

Hon har erhållit olika stipendier, nu senast Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium 2022 och Författarfondens ettåriga stipendium 2021.

Lena Källberg är utbildad gymnasieingenjör, har en Fil. Mag. med engelska som huvudämne och en högskoleexamen i lingvistik. Lena är självlärd inom fotografi, inriktad på alternativa fotografiska metoder och processer, och hon undervisar i analoga fototekniker och hålkamerakonstruktion.

Tilldelad ett ettårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden 2022. Deltar regelbundet i utställningar i Sverige och internationellt.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS