Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin nr 2 - 2009

Fotosidan Magasin nr 2 - 2009

SÅ KICKSTARTAR DU DIN KARRIÄR
Du har kanske plåtat länge och känner att det är dags att ta steget vidare från att vara en glad amatör till att faktsikt bli proffs, men hur gör du? Vi visar vilka vägar du kan gå och låter dig möta några fotografer som lyckats osedvanligt bra.

HUNDJOBBET
Att få en hund att sitta snällt, lägga huvudet på sned och se söt ut på beställning är inte det lättaste. Det är en utmaning för Lars Stenman, vars yrke är att fota djur.

TROLLKARLEN
Surrealismen har inspirerat Erik Johanssons bildskapande, och det syns tydligt. I hans bildvärld kan precis vad som helst hända och Photoshop är hans trollspö.

NOSTALGI, ÅSIKTSPANELEN ETC
Proffsen avslöjar vad de anser om allt från filmfunktionen i kameran till Ipredlagen. Vi tittar tillbaka på vad våra medlemmar tyckte för åtta år sedan och vad säger de i dag?

SOMMARGUIDEN: GULDKORN I SVERIGE
Vi låter Fotosidans medlemmar tipsa dig om Sveriges bästa fotoplatser. Följ med oss land och rike runt och se vart du ska bege dig om du vill ta riktigt bra bilder i sommar.

KONSERTFOTO
På konserter är det dåligt ljus och förutsättningarna är inte de bästa. Det gäller att ha snabba reflexer. Emma Svensson, en av Sveriges främsta konsertfotograf­er, tycker till om dina bilder.

DOKUMENTÄRT
Längtan efter gemenskap, drömmar, hemligheter och sårbarhet. Det är sådant som fastnar när Anders Petersen plockar fram kameran. Här bedömer han era dokumentära bilder.

LANDSKAP
Landskap är tacksamma objekt att fota, de ser nästan alltid bra ut. Men väljer du bara de allra snyggaste motiven blir bilderna tråkiga. Läs hur landskapsfotografen Lars Strand ser på saken.

FINE ART NUDE
Olle Carlsson plåtar nakna människor. Han tycker att nakenbilder är de mest sanningsenliga bilderna. Han tittar igenom era foton och ger ris och ros till dem han tycker förtjänar det.

TEMA: FRIHET
Bildbyrån Bildarkivet.se går igenom läsarbilder och bedömer vilka som går att sälja. Den som lyckats bäst på temat frihet och har mest kommesiellt potential tar de in till försäljning.

TIPS OCH TRICKS
Ljussätt inomhus, plåta rörliga objekt. skapa spännade ögon, framkalla bilderna i Lightroom, ställ in dina foton för webbpublicering.

BONUS: PDF MED STEG FÖR STEG
Som extra godis får du massor med tips och tricks. Bland annat: Lär dig avancerad retusch, korrigera fel i objektiv och perspektiv, fixa snygga detaljer i svartvita bilder, optimera i Photoshop, rädda dina motljusbilder.

Publicerad 2009-10-27.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS