Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fotosidan Magasin > Gamla nummer > Fotosidan Magasin nr 1 - 2009

Fotosidan Magasin nr 1 - 2009

MANOWSKAS FANTASTISKA ÖGON
Monika Manowska är känd på Fotosidan.se som »hon som tar så bra porträtt«. Hur får hon då till de intensiva ögonen och hur fångar hon barnens blick? Här avslöjar hon sina bästa knep.

PÅ SPANING MED EN BILPAPARAZZI
Arvidsjaur har blivit ett Mecka för bil­testare från hela välden. Och där det finns nya bilmodeller finns det också bilpaparazzi som vill fånga dem på bild. Vi åkte dit och följde med bilspionen Andreas Mau en dag på jobbet.

STÄLL UT DINA BILDER
Har du plåtat ett tag och tycker att du har ett gäng bilder som är så bra att de borde visas fram. Ja, då är det kanske dags för en utställning. Vi har pratat med en gallerist och fotografer som ställt ut. De berättar hur du gör.

DE FÅNGAR SJÄLEN
Navelskådandets konst är riktigt stor just nu. Vi pratar med två fotografer som gjort det till ett livsprojekt att dokumentera sig själva.

BARN, FAMILJ & BRÖLLOP
Anna Roström vill fånga ögonblicket. Hon föredrar att bruden som tjuvröker runt hörnet fastnar på plåten än att ett stelt uppställt par gör det. Läs hennes kommentarer till läsarnas bilder.

PORTRÄTT & MODELL
David Bicho har en bakgrund inom rörlig bild, och med sina stillbilder vill han gärna berätta en historia. Han avslöjar hur hans bilder blir till och ger kritik på läsarnas foton.

VILDA DJUR & FÅGLAR
Fågelfotografen Brutus Östling fångar fågelns själ, men tycker han att andras bilder lyckas med det? Här ger han ris och ros till bilder som kommit in på Fotosidan.se.

KONSTFOTO
Jessica Silversaga har blivit utsedd till en av Sveriges mest spännande fotografer av tidningen CAP&Design. Här recenserar hon både sina och dina bilder.

TEMA: GEMENSKAP
Vilka bilder säljer? Bildbyrån Maskot berättar vad de tittar på och utser en vinnare bland läsarnas bilder på temat »gemenskap«.Vinnarbilden säljs i Maskots ordinarie bildkollektion.

Steg för steg
I våra guider får du steg för steg lära dig grunderna i Lightroom, hur du skapar metadata i samma program, hur du gör snygga panoramabilder och hur du skapar effekter som fotografen Dave Hill.

BONUS-CD MED VIDEOGUIDER
Tillsammans med Moder­skeppet bjuder vi på en cd som lär dig att bildbehandla dina raw-bilder med Photoshop. Se filmerna på datorn eller i Iphonen.

INSPIRATION FRÅN GALLERI FS
Låt dig inspireras av ett axplock från Galleri FS, som är Fotosidans stoltaste galleri på nätet.

Publicerad 2009-10-27.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS