Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Experter > Calle S > Svar
Fråga från Mattiz:

Kompaktkamera

Tjena
Jag försöker frilansa lite för olika fisketidningar. Då är det ju viktigt att man har bra bilder. Jag har fotat med en Dynax 5 och diafilm fram till nu, men jag tänkte gå över till digitalfotografering. Mycket pga att det blir väldigt dyrt för en student som jag eftersom jag måste ta så mycket bilder.
Min fråga är om det finns någon chans att få tag i en kompakt digikamera med tillräckligt bra bildresultat för att publisera i en tidning?
Det måste ju såklart vara minst 5 mp för att bilderna ska kunna publiseras i helsideformat.
Har du några tips om kameror som skulle kunna fungera, så billiga som möjligt.

Tack på förhand
/Mattias
Förstora
Svar:

Ojojojoj...detta kan diskuteras hur länge som helst och känns inte riktigt som mitt område. Men är du van vid en Dynax är det kanske svårt att börja använda en digitalkompakt. Kanske du ska snegla på en DSLR, typ Nikon D70, Canon 300D eller så. Finns en del att välja på. Minolta kommer säkert med en digital systemkamera, jag gissar att du då kan använda dina gamla objektiv.

Känner du inget behov av att byta objektiv är väl Konica Minolta A2 ganska bra; stort zoomomfång på 28-200mm. Det finns kameror med längre tele, men personligen tycker jag att det är viktigare med vidvinkel. Själv har jag dock väldigt svårt för elektroniska sökare.

En annan lite mindre kamera som fått ganska bra kritik är Sony DCS V1, kostar runt 4700:-.

Prova lite olika modeller, det är bara du som vet vad som passar.

Calle S


Förstora
ANNONS