Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Experter > Calle S > Svar
Fråga från Axel Boltenberg:

D70S eller EOS 350D

Hej Calle!

Jag är en kille på 17 år som snart vill köpa sin första digitala systemkamera. Jag har spanat på marknade i snart en och en halv månad och kommit fram till två alternativ: Nikon D70S och Canon EOS 350D. När jag började söka efter kamera var valet ganska klart, canon var favoriten men jag ville ändå vänta på Nikons uppgradering av D70, tyvärr blev det inte så mycket uppgraderat, som man kanske hade förväntat sig....Men, Nikons rejäla storlek lockar samtidigt som Canonen har 8 megapixel... Vilken ska jag välja?? hjälp mig!!

MvH: Axel.
Förstora
Svar:

Hej!

Mitt svar är nog inte speciellt kul, men det enda rätta att göra är att försöka testa båda kamerorna. Vad jag förstått vinner 350D något på bildkvalite. Frågan är om skillnaden är så stor. 350D är mindre och lättare än D70, vilket en del tycker är en nackdel. D70 känns rejälare. Men för andra kan det vara bättre med en mindre kamera.

Som sagt, försök att testa båda. Det är mycket en smaksak, båda kamerorna är bra. Lycka till!

Calle S


Förstora
ANNONS