Annons
Fråga från victorypath:

Fotouppdrag i mörker...

Hej Olle!
Har fått i uppdrag att fota ett bröllop i januari -06. So far so good.. har fotat bröllop förut så det blir inte första gången. Förhållandena är dock något som bekymrar mej lite. De vill ha foton från själva bröllopsakten och den äger rum i en kyrka kl. 18 på kvällen. Enda belysningen består av sterarinljus. Blixt kommer jag väl antagligen inte undan och i nuläget äger jag ingen till min digitala systemkamera (canon 20D). Har använt blixt innan till min analoga eos 5:a och har eg. aldrig varit nöjd med resultatet. Det är slagskuggorna som man vill vara utan. Brukar använda befintligt ljus i mesta möjliga mån.
Min fråga är:
Vad är bästa lösningen i dessa förhållanden?
Köpa en extern blixt o köra lite längre slutartider och synka på andra ridån för att få in omgivningsljus? Vilka slutartider och isotal bör jag ha isf?
Köra med extern handhållen blixt?
Vilken blixt rekommenderar du? Har kollat på 430 ex, räcker den?
Objektiv jag använder mig mest av är 17-40 4L samt 50mm 1,8.
Budgeten tillåter blixtutrustning/extra utrustning upp till max 3000-4000:-
Hoppas du kan hjälpa mig!

Hälsningar
Marcus
Förstora
Svar:

Jag skulle helt undvika blixt i detta läge. Varför förstöra den romantiska stämningen? Ingen vill se tråkiga blixtbilder från detta tillfälle. Det finns andra tillfällen att ta bilder som visar tydligt hur brudparet ser ut.

Nej, behåll stämningen och använd det befintliga ljuset. Använd stativ, ISO 800-1600 och 50/1,8 på full öppning. Vad gör lite brus och kanske rörelseoskärpa när du lyckats förmedla den romantiska stämningen?


Förstora
(Frågor kan ej ställas)
ANNONS