Annons
Experter > Calle S > Svar
Fråga från peolydia:

Canon D30 elle Nikon D200

Jag går i tankar och ska köpa en systemkamera: Jag har tittat på Canon D30 & Nikon D200, de känns lika bra Nikon har bättre sökare tycker jag men det skiljer ju lite i pris. Jag har inga gamla objektiv så det har ingen betydelse vilket märke. D30 har varit ute lite men D200 är ju ny. Vad väljer man??
Förstora
Svar:

Hej! Det där är nog den vanligaste frågan; vilken man ska välja mellan två likvärdiga kameror.

Rent grovt skiljer det mellan dem att D200 har, som du säger, en mycket bättre sökare. Kameran är rejält byggd, inte att 30D är vek, men D200 känns "proffsigare". Bildkvalitet-mässigt är det nog hugget som stucket, med viss lutning åt att 30D är brusfriare på riktigt höga iso.

Själv skulle jag välja D200 eftersom jag redan kör Nikon. I ditt fall är det lite annorlunda, du börjar ju från scratch. Känn på båda, överväg priset. Jag tycker att prisskillnaden är ändå så pass liten, några tusenlappar, för en kamera som ska hålla i flera år.

-----------

Fast nu när jag skrivit ett tag ser jag att du nämner D30, alltså den modellen som kom för ett par år sedan? Den är ju ganska gammal, men beroende på vilka behov man har är den säkert fullt tillräcklig. Ett billigt hus innebär att du kan lägga pengarna på bra glas.

Lycka till! Calle S


Förstora
ANNONS