Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Fråga från Daniel.I:

Kamera val... Hjälp!

Hejsan Felix!

Jag behöver stor hjälp, jag är ny på sidan och ny inom foto. Igår startade jag en tråd om den kommande frågan men har inte fått svar alls! Så därför frågar jag dig istället :).

Det är så att jag har problem att välja kamera, valet står mellan Nikon D70s och Pentax K100D, läs min tråd (http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=70253) och ge mig lite förslag och råd på allt jag behöver så är du snäll :).

Jag kommer nog att fota mer sport än vad jag skrev i tråden. Mycket snowboard, skidor, skateboard och wakeboard. Hur pass viktigt är det med bra sekvenstagning då?

Tack på förhand!
Förstora
Svar:
Hej Daniel! Kom just hem från Sydafrika för nån dag sen där jag fotat BMX, skateboard och in lines med en Canon 1Ds som bara tar 3 b/s. Min kund ville ha så stora filer som möjligt och den är på 16,7MP. Det gick bra ändå, det handlar mer om timing än snabb motor egentligen. Det viktigaste är att lära sig hur de olika trixen ser ut, i vilken position de är häftigast och hur olika åkare gör dem, t.ex. vilket håll de vänder sig åt. Jag tycker själv det blir trist när man inte ser ansiktena utan bara en stor bakdel med överexponerad blixt! Det finns så mycket känsla, koncentration i olika ansiktsyttryck. Så det gäller att veta exakt i vilket ögonblick man ska trycka av. Beträffande kamerorna känner jag bara till Nikon, Pentaxen vet jag inget om men det är ett gammalt klassiskt märke med hög kvalitet. Nikon o Canon är de ledande märkena och de som har största objektiv o tillbehörprogrammen. Ta en titt på Canon 400D med 10MP också. Lycka till Felix
Förstora
ANNONS