Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Experter > Calle S > Svar
Fråga från Parin:

fototävling - standardregler

Hej Calle,


jag har letat i forumet men inte riktigt hittat informationen jag är ute efter.

Jag håller på att formulera en annons för en fototävling, som anordnas av en internationell organisation. Anvisningar om vad bilderna i tävlingen ska visa är inte så svårt att formulera, men däremot det fototekniska har jag absolut noll koll på. Pixelantal och annat i den stilen, vad bör framgå i annonsen? Vi tänkte godkänna både digitala och analoga bilder. Äganderätten till bilderna får fotograferna behålla - allt vi vill ha är rätten att visa bilderna på en utställning här i centralasien. För att locka fotografer är första pris en summa pengar.

Bildstorlek, format, etc... vad kan vara bra att specificera i annonsen? I juryn som ska utse vinnaren kommer en professionell fotograf att ingå - jag själv kommer alltså knappast i fråga. Däremot har jag fått uppgiften att skriva annonsen, vilket satt myror i mitt huvud. Eftersom jag kan väldigt lite om detta finns risken att annonsen blir alldeles uppåt väggarna, och att potentiella tävlande tar organisationen som lite bakom flötet och därmed inte deltar.

Vilka standardregler är det som gäller?

Tack

Pär
Förstora
Svar:

Hej!

Det finns inga standardregler. Sedan är det svårt att svara på eftersom jag inte vet hur juyn ska betrakta bilderna eller hur bilderna sedan ska publiceras.

Men jpeg eller tiff borde funka bäst, eftersom det är mer eller mindre standard. Tiff blir ganska tungt att maila, dock.

 

Calle S

 


Förstora
ANNONS