Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Senaste innehållet av antic

  1. antic

    D4s officiell

    Jag ska sluta skriva på fotosidan innan personangreppen helt tar överhanden.
  2. antic

    D4s officiell

    Vad snackar du om? Det går att köpa skärmar med 4k. Varför skulle inte Nikons toppmodell kunna filma i formatet? Det känns som det naturliga steget just nu. Förresten med radiotrigger tänkte jag främst på blixtar.
  3. antic

    D4s officiell

    Det finns telefoner med de radiofunktionerna med metallskal så att det inte finns möjlighet att klämma in det i en kamera faller på sin egen orimlighet. Det borde helt enkelt vara standard 2014. Samsung S5 kommer kunna filma 4k. En liten actionkamera kan det redan, bara i 15 fps men ändå.
  4. antic

    D4s officiell

    Allt som är rena firmware uppdateringar är ett skämt. Det borde redan vara infört på D3 och D4. Var är wifi, gps, radiotrigger, 4k, peaking?
  5. antic

    Byte från Nikon D5200

    Vad har du för optik idag och vilka egenskaper är det du vill ha eller förbättra med en ny kamera?
  6. antic

    Fula kanter vid content aware scale

    Där är du nånting på spåren.
  7. antic

    Resa i Asien med systemkamera

    Om du tex ska åka båt eller paddla nån kanot så finns det drybags i tunnt tyg som skulle kunna rädda kameran mot oavsiktligt dopp. Tar ingen plats när de inte används eller kan användas till persedelpåse.
  8. antic

    Hur får man sjön att bli "dimmig"?

    Om man ska köpa ett Haida filter måste man se till att det är den uppdaterade versionen som heter Pro II. Den tidigare hade besvärliga färgstick. Den nya är bättre . Jag har sett en graf där den ger ungefär samma resultat som Lee Big Stopper. Kvarvarande färgstick bör gå att korrigera med vitbalans.
  9. antic

    Ta bort CA

    Det finns även en liten pipett i LR4, så klicka i rutan för att ta bort färgfel och zooma in i bilden, ta pipetten och hitta någon kant du tycker kunde bli bättre (ofta lila vid högkontrastkanter) och klicka på färgen där den är som värst. Funkar ibland klockrent, ibland inte hela vägen men...
  10. antic

    Behöver köpråd om Canon 700D vs. Nikon D5200?

    Nikonkameran tar i det här fallet mycket bättre stillbilder tekniskt sett. Bättre tonomfång, ISO-prestanda både brus och maxiso, flex megapixlar.
  11. antic

    Sätta skärpan vid nattfoto

    Det är då lampan kommer väl till pass. Så man kan fokusera på det som ska bli skarpt.
  12. antic

    Sätta skärpan vid nattfoto

    Jag använder aldrig avståndsskalan, det är för oprecist. Jag fotar ofta på full glugg så det duger inte att höfta. Starka stjärnor, gatlampor, månen etc kan man använda för att fokusera på oändligheten eller så får man använda pannlampan och lysa upp nånting som man kan fokusera på. De...
  13. antic

    Tamron AF 24-70/2.8 Di VI USD och D7000 problem

    Nikon 70-200/2.8 VR2 är ökänt för det här. På 200 mm motsvarar snarare 135 mm på närgränsen.
  14. antic

    Bildspel

    Just att ersätta wordpress headern är lite speciellt men en snabb googling ger EasingSlider som ett alternativ. Det kan bero lite på vilket tema man kör också. Finns säkert teman där ute som har det som funktion i headern från början.
  15. antic

    Bildspel

    Det där fixar du på hemsidan. Om man har tex Wordpress så finns flera plugins som gör exakt det. Annars fråga din leverantör av webhotell om de har en sån tjänst redan.
ANNONS