Annons

Senaste innehållet av BluseD

  1. BluseD

    Köpa nytt: 6D eller 7D mark II

    Hade det inte varit för sina hundar - 6D, men snabba rörliga föremål är inte den modellens starka sida tyvärr, AF enligt min bedömning kommer inte hänga med så utifrån det är min rekommendation 7Dm2.
  2. BluseD

    Sony sales

    Jag gillar Sony, konstaterade att de har ett bra utbud när jag letade ny kamera. Köpte en RX10 för 2 veckor sedan och förutom lite långsam zoom är jag riktigt nöjd - so far.
  3. BluseD

    Andra kamera eller objektiv?

    Gällande objektivval tänkte jag 70-200 på 6D blir just det medans 150-600 på crop blir när man krånglar till det och räknar 240-960, täckning blir förutom glappet mellan 200 till 240 på 70-960mm. Du har en poäng gällande iso och bländare och med det i åtanke så blir det 150-600 på 6D och 17-40...
  4. BluseD

    Andra kamera eller objektiv?

    Spontant skulle jag säga 7D mark II och det av den enkla anledningen att tillsammans med din 6D får du en grym täckning över brännvidderna med 70-200 på FF och 150-600 på crop, närbilder får du ta med mobilen. :D Skillnaden i bildkvalité / ISO kommer du nog kunna leva med och med lite...
  5. BluseD

    Köpråd efter instegskamera?!

    Visserligen är 6D en bra kamera, jag har en själv åtminstone ett tag till då annons ligger ute. ;) Men... För djur, natur och action skulle jag inte rekommendera den till TS, visserligen fungerar autofokusen hyggligt och det skulle bli en hel del "keepers" men ställer man den mot 7D och dess...
  6. BluseD

    Köpråd efter instegskamera?!

    Håller med, samma sensor som 550D men bättre/snabbare autofokussystem och b/s, nästa steg efter det borde bli objektiv som har lite snabbare fokus, Canon 70-200/4L IS? Edit: Jag har själv haft 550D, 7D och Canon 70-200/4L IS. :)
  7. BluseD

    Behöver jag något mer för bröllop?

    Personligen hade jag valt 2 objektiv som kompletterar varandra i brännvidd och lånat en kamera till.
  8. BluseD

    6D objektiv köpråd

    Instämmer i att 85mm är ett bra alternativ, såg för någon dag sedan att det kommer en ersättare till 50mm 1,8 i stm-utförande och det kanske vore något?
  9. BluseD

    Kompakt systemkamera - köpråd önskas!

    Kapar tråden lite Jag kapar tråden lite då jag och TS har lite gemensamt men jag funderar på att ta ett steg till. I min väska idag har jag en Canon 6D, Tamron 24-70 och Canon 70-200. Kom tillbaka för en vecka seden efter fem dagar i London och kan bara konstatera att det var mycket som jag...
  10. BluseD

    The Holy Trinity!

    Personligen hade jag valt alternativ 5. Med FF runt hörnet så tror jag att 10-12 inte är något du kommer sakna. Självklart skall objektiven passa till FF så slipper du köpa nya snart igen. :)
  11. BluseD

    Bedragare på Blocket/Tradera m.fl.

    Jag har en 60D som kanske skall säljas, funderar på att göra det utan laddare eftersom den även funkar till batterierna till min 6D.
  12. BluseD

    Bedragare på Blocket/Tradera m.fl.

    Skicka en fråga till säljaren om kameran kan hämtas på plats i Linköping, kan man det är det ingen egentlig risk, roadtrip. :)
  13. BluseD

    Alternativa ställen att visa sina bilder? Kanske med andra?

    Min lokala ICA-handlare funderar på att ha lite utställning i butiken med alster ifrån lokala konstnärer och fotografer. Jag kontaktade honom och det blir eventuellt ett möte i nästa vecka för att diskutera upplägg.
  14. BluseD

    Fota/filma i vallokal

    Intressant. Eftersom jag skall göra en insats som röstmottagare i valet är det bra att veta.
  15. BluseD

    Bedragare på Blocket/Tradera m.fl.

    Det var nog där jag blev en besvärlig köpare, erbjöd mig att trots avståndet åka till henne och göra affär öga mot öga, då blev tidsperspektivet för långt och jag var inte längre intressant pga det enligt henne.
ANNONS