Annons

Senaste innehållet av Lobbamobba

  1. Lobbamobba

    Blir man övertygad?

    Jag har noga följt begagnatmarknaden på Leica i ca 10 år, kollar priserna runt om i världen varje dag. Har köpt och sålt ett 20-tal stycken. Med den erfarenheten är mitt tipps, byt till ödleskinn om du vill sänka värdet på kameran. Få vill ha en hemma-fixat mupp-kamera. De vill ha designen som...
  2. Lobbamobba

    Blir man övertygad?

    Byte till ödleskinn eller liknande är garanterat värdeminskande. Leica erbjuder ett program där du skickar in den och får nytt läder samt service. Var inte särskilt dyrt. Då kan du byta färg om du känner för det.
  3. Lobbamobba

    Vilken Sony RX100 ska jag välja?

    MFT med sökare typ GM5, GX80, GX7 eller rent av LX100.
  4. Lobbamobba

    Tänkte köpa en Nikon D7500

    Den behöver registreras men inget drönarkort om den väger mindre än 250g. Och som någon påstod tidigare om 1.5 månader för spridningstillstånd, det är nu 5 arbetsdagar.
  5. Lobbamobba

    canon r6 till film?

    Jag hade lagt extra pengar på en R5. Finns ingen bättre stillbild/video hybrid på marknaden. Har fotat och filmat professionellt med en i ca 2 år och skulle vi köpa in en ny kamera idag så skulle det bli en R5 utan tvek.
  6. Lobbamobba

    Varför envisas med "Nypris" vid annonsering?

    Väldigt udda grej att störa sig på.
  7. Lobbamobba

    Suddas gränserna ut?

    Så har det alltid varit. Skillnaden är högst marginell. Har alltid funnits små sensorer som presterar bättre än större, och vise versa. Men som sagt, extremt marginell skillnad.
  8. Lobbamobba

    Street/fotokompis i Västerås

    Jag kan hojta till nästa gång jag tar en repa i stan. Blir säkert imorgon eller lördag då jag ska hämta en rulle på fotobutiken. /M
  9. Lobbamobba

    Tråden kan tas bort

    Tråden ej längre aktuell
  10. Lobbamobba

    Hästfoto med häst och ryttare i fokus vid lite sämre ljus

    Funkar rätt bra på träningar också. Vet några som kör med det. Själv tar jag kortare brännvidd.
  11. Lobbamobba

    Hur får man tillbaka "förhandsvisningsfärgerna" i RAW?

    Adobe har stöd för EOS R så det är bara att klicka på menyn och välja den profil du hade i kameran. Sedan är säkert din jpeg i kamera inställd med lite mer kontrast och mättnad.
  12. Lobbamobba

    Svartvit eller färg gatufoton?

    Beror på bilden. Om färgen inte tillför något är den imo onödig och tar fokus från det viktiga. Alla har vi olika stil men i mina Gatufoton är oftast formen det viktigaste. En slags kubism om man vill använda fina termer. Då är färg oftast bara störigt. Att omvärlden är i färg tycker jag är...
  13. Lobbamobba

    Dummaste fråga hittills!

    Jag fotar rakt in i solen typ varje vecka. Har gjort i minst 10 år. Aldrig lett till problem.
ANNONS