Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Senaste innehållet av oyegie

  1. oyegie

    Nikon

    Betydligt större sensor,det gör verkligen en stor skillnad,du kan köra höga ison utan att det blir jättebrusiga bilder. Kolla skillnaden på 1/2,3 tum vs fullformat,tyvärr så är det förbaskat stor priskillnad. http://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format
  2. oyegie

    Utrustning för vinterbilder

    Ja det kan man,men köper man billiga skräpobjektiv så ska man inte förvänta sig nåt toppkvalite på bilderna annars bruka det ju hänga på den som fotar.
  3. oyegie

    Nikon

    Det finns andra bra märken än Nikon. Det beror på vilken version man köper. http://www.prisjakt.nu/redirect.php?prisid=128252281 http://www.prisjakt.nu/redirect.php?prisid=183457143 http://www.prisjakt.nu/redirect.php?prisid=249564384
  4. oyegie

    Nikon

    Sony RX100 lite större sensor som ger mindre brus.
  5. oyegie

    Köpråd Systemkamera.

    Du kommer få bra bilder oavsett om du väljer en Nikon D3200 eller en D5200 för att ta ett exempel enda skillnden är att dyrare hus har lite bättre handhavande,fler finesser,snabbare serietagning osv,de brukar även vara lite bättre byggda och inte så plastiga som de billiga,en annan grej är att...
  6. oyegie

    Nikon, blixt & lång slutartid- HUR?

    Du får väl sätta på blixten,tror det finns en liten knapp med en blixt på som du trycker på. Prova läs manualen till kameran så lär du dig hur den funkar,vanligtvis brukar man justera slutartid och bländare med de små rattarna vid avtryckaren.
  7. oyegie

    Nikon, blixt & lång slutartid- HUR?

    Om du ska måla med ljus så behöver du bara ställa in på manuellt läge och sen prova dig fram med rätt bländare,iso och slutartid,blixt behövs inte om du inte vill frysa rörelser för att ge nån speciellt effekt,tänk vimmelbilder.
  8. oyegie

    BILLIG kompaktkamera för videoinspelning.

    Vad är hyffsad kvalite? Om du bara ska sitta inne på rummet och spela in dig själv borde en billig videokamera som spelar in i full hd duga utmärkt,vill du vara mer kreativ ditt filmskapande så kanske du ska skaffa nån dslr för videoinspelning och då kostar det mer.
  9. oyegie

    BILLIG kompaktkamera för videoinspelning.

    Kanske en vanlig videokamera,hur mycket kan du tänka dig att lägga ut?
  10. oyegie

    Färgfilm? 135mm

    http://www.brunosbildverkstad.se/c/fotografisk-film/lomography-film-85/
  11. oyegie

    Köpa en ny kamera. Vilken?

    Ett nikon d7100 hus kanske. http://www.cyberphoto.se/info.php?article=NiD7100
  12. oyegie

    Analogt i studion

    Det brukar stå på filmkartongen om det är för dagsljus eller konstljus,kör man fel film får man använda färgfilter för att kompensera.
  13. oyegie

    Bästa kompakta systemkameran för nybörjare?

    Beror ju på vad man ska fota,små flugor och andra små insekter är ju värdelöst med en kompakt,det är för kort arbetsavstånd och för låg förstoringsgrad men man kan ju beskära lite om man har bra upplösning.
  14. oyegie

    Bästa kompakta systemkameran för nybörjare?

    Kompaktkameror brukar vara dåliga på macro,de brukar ha kort närgräns men det funkar bara på vidvinkligaste läget och ger inte så hög förstoringsgrad.
  15. oyegie

    Ny kamera! Vilken rekommenderar du?

    Gluggar är ju ganska A och O och ska man ha nån glugg med superzoom med bra bildkvalite så kostar det en del och ännu mer om det ska vara ljusstarkt,räkna inte med toppklass med de billigaste alternativen men de bukar inte vara direkt jättedåliga. Vill man ha det bästa för pengarna är det fasta...
ANNONS