Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Senaste innehållet av Vibybo

  1. Vibybo

    Olympus arv, värderingsförslag! TACK FÖR HJÄLP

    Det är väl i tur och ordning spegelobjektiv, bälg och fast optik som kan intressera, men rengjort och framför allt testat så det fungerar i verkligheten är viktigt för priset.
  2. Vibybo

    Får ej till skärpa i Canon 1200D.

    Håller med Kan bara hålla med herr Danielsson, ett fokuseringstest med stativ mot kontrastrikt objekt där även manuell fokus inbegrips, det är ett bra sätt att se om fel föreligger eller ej.
  3. Vibybo

    Får ej till skärpa i Canon 1200D.

    Firmware Låter som bra idé med firmware. Noggranna instruktioner finns på internet. Min Sony RX100 fick detta skärpeproblem också, men i värre form, ett känt problem för första modellen. Tyvärr är det också ett känt problem att denna Sonys firmwareinstallation ej fungerar, den går i loop. Så...
  4. Vibybo

    Får ej till skärpa i Canon 1200D.

    Min erfarenhet. Hej. Jag hade en 1200D tidigare. Plötsligt en dag fick jag varierande oskärpa, gjorde noggrann test, och oskärpan bestod. Lämnade in den på garantireparation, åtgärden blev att mjukvaran ominstallerades, sedan var den knivskarp igen, felet återkom ej. Sålt den nu pga systembyte.
  5. Vibybo

    Om du bara fick ha 3 fasta objektiv..

    Tre fria Tre fasta, det låter bra, fin begränsning. Nu nämner jag varken format eller märke, bara önskan i motsvarande s.k. fullformat. Det blir 35 mm f 1.4 samt 135 mm makro f 2.8 och till sist 600 mm f 4.
  6. Vibybo

    Affinity Photo

    Segt Provade Affinity i dag, men det var seeegt, Lightroom är blixtsnabbt i jämförelse. Resultatet var godkänt dock bildmässigt. I datorn kör jag med ny i5 processor och 8 Gb minne samt SSD disk, Windows 10 version 1709. Kör enbart RAW.
  7. Vibybo

    Bra bildhanteringsprogram

    Sortering Hej! Photoshop elements tillsammans med gratis NIKcollection som tillägg (för brusreducering och svartvitt mest) är egentligen mer än vad jag behöver, men å andra sidan fungerar det bra, och i mån av tid, kan jag lära mig lite nytt. När det gäller sortering använder jag den enkla...
  8. Vibybo

    Bra bildhanteringsprogram

    Tid och komplikationsgrad Hej! När jag började med digitalt använde jag också Picasa en gång i tiden. I grund och botten handlar det om 4 saker i din fråga: 1) Hur mycket tid anser du det vara värt att lägga ned på varje bild? 2) Och det som hänger samman: hur komplicerat skall programmet...
  9. Vibybo

    Canon 7D Mark II fokusering

    Egen erfarenhet Min 7D Mk2 fungerar perfekt, och gällande autofokusen var det lätt att lära grunderna. Efter några tusen bilder nu, börjar jag också lära mig hur den egentligen fungerar. Jag tar många gånger på väldigt snabba motiv, och där hänger elektroniken inte 100% med, utan jag kör lite...
ANNONS