Annons

Senaste innehållet av wipe

  1. wipe

    Kallar du dej fotograf eller bildbehandlare?

    Intet nytt under solen... se http://sv.wikipedia.org/wiki/Trol%C3%B6shetsdebatten
  2. wipe

    Nikon F7

    Risk för 'vs.' ?
  3. wipe

    Naturområden i Västerås?

    Den 6 juni var vägen mellan Skultuna och Svanå uppriven eftersom de skulle byta vägbeläggning. Nu vet jag inte hur långt de hunnit med det arbetet i dag, men den vägen kan vara i dåligt skick fortfarande.
  4. wipe

    Digital förstoringsapparat

    Amen.
  5. wipe

    Digital förstoringsapparat

    Det har då och då dykt upp frågor om digitala förstoringsapparater som utgående från bildfiler projicerar på klassiskt fotomaterial. Här är ett exempel på en sådan. Nu vet jag inte om denna tråd till 100 % passar in i "det analoga mörkrummet" eftersom det handlar om blandning av analogt/digitalt.
  6. wipe

    Kameradoktorn i konkurs?

    Ser vi möjligen en utveckling mot en "huvud-svans-marknad"? Med detta menar jag ett "huvud" med ett fåtal produkter där det föreligger en väldigt stor efterfrågan och hård prispress, och sedan en "svans" med betydligt fler olika produkter där efterfrågan och prispressen är långt mindre påtaglig...
  7. wipe

    Vilken färgfilm använder ni och till vad?

    Huka er, snart kommer pajerna flygande...
  8. wipe

    Kodak Instamatic 133-X

    Fotoimpex i Berlin verkar också ha neg. färgfilm i 126-format. Kolla på sida 19 i deras tyska katalog (vet inte om den engelska är komplett i dag).
  9. wipe

    Kodak Instamatic 133-X

    Om jag minns rätt så är det ett hål per bildruta, och det hålet är till för att kameran skall veta när man matat fram filmen tillräckligt långt för att få rätt delning mellan bilderna. Perforeringen på en 135-film kan därigenom "lura" den här funktionen.
  10. wipe

    Forte lägger ner tillverkningen???

    Stämmer. Det som avses är att lägga emulsionen på papperet.
  11. wipe

    Forte lägger ner tillverkningen???

    Skall försöka återge något av det jag läst på APUG. Naturligtvis kan jag ha uppfattat saker och ting fel. Att tillverka emulsion är milt talat komplicerat. Två personer på två olika orter som vill tillverka emulsion för att själva gjuta papper får med identiska recept helt olika resultat; det...
  12. wipe

    Köp av råkemi som privatperson?

    Värm vattnet till 30-40 grader och filtrera genom ett kaffefilter. Filterhållaren bör dock inte vara inpyrd med kaffe.
  13. wipe

    Man behöver inte gå över till digitalt

    Artikeln jag omnämnde är denna.
  14. wipe

    Man behöver inte gå över till digitalt

    Jag läste för ett bra tag sedan på den fransk-kanadensiska tidningen le devoirs hemsida en artikel där de skrev att ungefär en tredjedel av digitalanvändarna aldrig tog ut en enda bild på papper. Huruvida detta nu bara gällde digitalkompakt-användarna eller inkluderade DSLR-användarna minns jag...
  15. wipe

    ännu en nybörjare... (analog/digital?)

    Analog eller digital teknik kan i sig bara tillskrivas egenskaper. Vad som är för- eller nackdelar bestäms av värderingar, och värderingar är inte alltid självklara - antar jag :)
ANNONS